Quantcast
THE STREAM

Χυλόπιτα φαίνεται να έριξαν στον Αλέξη Τσίπρα οι αρχές χερσονήσου που κατοικείται απο άνδρες

Μαύρες σημαίες με το σύνθημα «Έξω οι αντίχριστοι από το Άγιον Όρος» κυματίζουν ήδη από την Τρίτη στο «Περιβολάκι της Παναγιάς»


THE NEWSROOM · 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο «Περιβόλι της Παναγίας» , αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα,  η Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο του Αγίου Όρους, αποφάσισε ότι δεν θα τον δεχτεί επισήμως και ότι αν ο Πρωθυπουργός θέλει να πάει  οπωσδήποτε , μπορεί να πάει ως απλός προσκυνητής. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει με σιγουριά ποιος ευθύνεται για την ακύρωση της επίσκεψης αφού διέρρευσαν πληροφορίες απο το Μαξίμου ότι ο Πρωθυπουργός ήταν εκείνος που την ματαίωσε, λόγω βεβαρυμένου προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, οι μοναχοί εξήγησαν ότι δεν μπορούσαν να δεχτούν έναν Πρωθυπουργό που έχει δηλώσει άθεος, που δεν κάνει το σταυρό του και που εφαρμόζει πολιτικές που πλήττουν την Ορθοδοξία.

Ήδη από την Τρίτη κυματίζουν μαύρες σημαίες στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους που αναγράφουν «Έξω οι Αντίχριστοι από το Άγιον Όρος».

Απ΄ότι φαίνεται,  ανάμεσα στους αρνητές της κυβέρνησης υπήρχαν και πέντε-έξι μονές που δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα με την επίσκεψη, αλλά ο Καθηγούμενος Γρηγόριος τους τα ‘ψαλλε για τα καλά με ένα πύρινο άρθρο του σε πολυτονικό σύστημα.

«Δόθηκε ἡ μάχη καί φάνηκε ἡ φτώχεια καί  ἡ ἀνεπάρκεια τῶν πολλά κατεχόντων. Νίκησε ὁ σταυρός, νίκησε ἡ ἔφορος τοῦ τόπου, ἡ Παναγία, νίκησαν οἱ προσευχές τῶν μικροσχήμων μοναχῶν καί δέν διεπέρασε τοῦ Ὄρους τίς ἀτραπούς ὁ μεγαλύτερος σατράπης τῶν τελευταίων χρόνων. Μᾶς ἔμεινε ὅμως ἡ λύπη στίς καρδιές μας ὅτι τά εὔπορα μοναστήρια τά προδίδουν ὅλα, γιά νά κερδίσουνε τήν εὔνοια τῶν κρατούντων, ὅποιοι και νά εἶναι αὐτοί».

Την απόφαση των μοναχών φανταζόμαστε ότι στηρίζει και η Ελεύθερη Ώρα,  με αυτό το τρομερό πρωτοσέλιδο.

Best of internet