Quantcast
THE STREAM

Ελληνική ταβέρνα στο Λονδίνο γίνεται διάσημη σαν η πιο βρώμικη στον κόσμο

Το “Zorba’s” μετά από μια πετυχημένη καριέρα στο TripAdvisor έκλεισε οριστικά μετά από επέμβαση των αγγλικών αρχών


THE NEWSROOM · 29 Σεπτεμβρίου 2017

Όλο το ζωικό βασίλειο και τις εκκρίσεις του βρήκαν οι υγειονομικές αρχές σε ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο με όνομα (τι άλλο;) Zorba’s.

Για την ακρίβεια, οι αρμόδιες αρχές μπούκαραν στο εστιατόριο του 60χρονου Παύλου Πίττα για να βρουν αυγά κατσαρίδας στην κουζίνα, μύγες σε δοχείο με ταχίνι, ωμό κρέας στο πάτωμα, καθώς και περιττώματα και τρίχες αρουραίων στον εξοπλισμό, στα δοχεία τροφίμων και στις τουαλέτες των πελατών. Έλειπαν, επίσης, οι ετικέτες με την ημερομηνία λήξης, ενώ η κιμαδομηχανή ήταν πασαλειμμένη με σκατά ποντικιών.

γιαμι

Στο δικαστήριο ο Παύλος Πίττας παραδέχτηκε ότι το εστιατόριο ήταν «ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση», ενώ του απαγορεύτηκε δια παντός να διοικήσει ξανά εστιατόριο. Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν της τάξης των 12.800 λιρών, αφού απέτυχε τέσσερις φορές να προσαρμοστεί στην ισχύουσα νομοθεσία.

Το εστιατόριο είχε ήδη ανακηρυχθεί από το TripAdvisor ως το πιο βρώμικο του κόσμου, αφού οι χρήστες του χάρισαν τη χειρότερη δυνατή βαθμολογία με κριτικές όπως «ένα απαίσιο και επικίνδυνο μέρος για να φας».

Μερικές από τις διθυραμβικές κριτικές:

Διαβάζοντας τις κριτικές στο TripAdvisor παρατηρύμε ότι για την απαράδεκτη κατάσταση στο Zorba’s δεν φαίνεται να συμφωνούν όλοι. Όπως αυτή η κυρία από την Βιρτζίνια βρήκε το μαγαζί αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κουζίνας, πιθανώς είχε απολαύσει κάτι αντίστοιχο σε κάποια επίσκεψή της σε ελληνικά νησιά.

Δεν μπορούμε παρά να φανταζόμαστε Έλληνες της ομογένειας να χορεύουν συρτάκι γύρω από κόπρανα τρωκτικών.

Πηγή: CNN

Best of internet