Quantcast
THE STREAM

Καταδικάστηκε για διέγερση σε βία ο Ηλίας Κασιδιάρης για τη φράση « ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια»

Ο βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης καταδικάστηκε για ομιλία που είχε δώσει το 2015 στον Ασπρόπυργο


THE NEWSROOM · 28 Σεπτεμβρίου 2017

Μια -πολύ πιθανόν όχι τελευταία- καταδίκη είχε σήμερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον έκρινε ένοχο για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος και του έδωσε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Το αδίκημα του στελέχους της ναζιστικής  θεωρείται και πλημμέλημα και αφορά ομιλία που είχε δώσει στον Ασπρόπυργο, η οποία μετά είχε ανέβει στο διαδίκτυο. Στην ομιλία του αυτή ο Κασιδιάρης αναφέρθηκε σε άτομα με το χαρακτηρισμό “ανθρώπινα σκουπίδια”.

Ο εισαγγελέας της έδρας ήταν πολύ επικριτικός εναντίον του Ηλία Κασιδιάρη στην αγόρευσή του. Σύμφωνα με τον ίδιο “ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να ασκήουν βία σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας” και έφερε αντίρρηση στο ότι δε συνέβησαν επεισόδια αμέσως μετά τη συγκεκριμένη ομιλία, καθώς το εν λόγω γεγονός “καμία επιρροή δεν ασκεί στην πράξη και στην τέλεση του αδικήματος“.

Ο ίδιος ο Κασιδιάρης εμφανίστηκε στη δίκη του στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σε αντίθεση με τη “μεγάλη” δίκη της Χρυσής Αυγής που γίνεται στο Εφετείο και στον Κορυδαλλό. Ο χρυσαυγίτης αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι στην ομιλία του αναφερόταν σε νόμιμα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες, ενώ ανέφερε και το Σύνταγμα λέγοντας πως “ο μόνος δρόμος είναι ο νόμιμος δρόμος“.

Όταν μάλιστα τον ρώτησαν τι εννοούσε με την έκφραση “ανθρώπινα σκουπίδια” , ο Κασιδιάρης προσπάθησε να το σώσει με το να μην αναφερθεί σε μετανάστες ή κάτι σχετικό, αλλά σε αυτούς που “ληστεύουν, εγκληματούν και δολοφονούν“. Το δικαστήριο δεν πείστηκε ούτε από τα λόγια του Χρυσοβαλάντη Καρδαμίτση, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας παρουσίασε τον εαυτό του ως απλό κάτοικο του Ασπροπύργου, άσχετο με τη Χρυσή Αυγή.

Αυτός ήταν ο διάλογος του με το δικαστήριο:

Πρόεδρος: Δεν καταλάβατε δηλαδή ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε βια;

Μάρτυρας: Δεν χρησιμοποιήσαμε.

Πρόεδρος: Άλλο αυτό και άλλο η εντύπωση που δημιουργήθηκε…

Μάρτυρας: Δεν δημιουργήθηκε ουτε σε εμένα, ούτε σε κανέναν άλλο

Εισαγγελέας: Τι είναι τα ανθρώπινα σκουπίδια;

Μάρτυρας: Αυτοί που εγκληματούν

Εισαγγελέας: Και όταν έλεγε να τα πετάξουμε;

Μάρτυρας: Να πάμε στην αστυνομία ή να καταθέσουμε μηνύσεις. Με νόμιμα μέσα…

Εισαγγελέας: Πάντως εσάς δεν σας έκανε εντύπωση το σχόλιο για τα ανθρώπινα σκουπίδια…

Ελπίζουμε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής να χιλιάσει τις καταδίκες τους.

(πηγή)

Best of internet