Quantcast
THE STREAM

O Kώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ φοβάται ότι το Άγιο Όρος θα πλημμυρίσει με διεμφυλικά άτομα

Η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου θα αλώσει το Άγιον Όρος, λέει ο βουλευτής


THE NEWSROOM · 28 Σεπτεμβρίου 2017

Από τα highlights της σημερινής συζήτησης στη Βουλή γύρω από τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ξεχωρίσαμε την τοποθέτηση του Κώστα Κατσίκη, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Κώστας Κατσίκης έχει διακριθεί και στο παρελθόν για τα ομοφοβικά του παραληρήματα, με κορυφαία στιγμή αυτή της ψήφισης του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, όταν είπε:

Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Εμείς πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα των αρχών μας.

Σήμερα χρησιμοποίησε αντιστοίχως διάφορα ομοφοβικά και τρανσφοβικά επιχειρήματα προκειμένου να δικαιολογήσει την αντίθεσή του απέναντι στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε -και τελικά υπερψηφίστηκε. Ας πούμε ένα εξ ‘αυτών ήταν:

Το δικαίωμα του καθενός τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου και το δικαίωμα του άλλου δεν είμαι σίγουρος ότι λήφθηκε υπόψη. Και ως άλλον εννοώ τα εκ φύσεως ετερόφυλα ζευγάρια.

Αποφάσισε, ωστόσο, να μην το αφήσει εκεί κι έτσι λίγο αργότερα απογείωσε το επιχείρημά του, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για την ακεραιότητα του Αγίου Όρους από δω και πέρα.

Η βασική του ανησυχία μάλλον είναι ότι δεν θα μπορούν να αναγνωρίσουν στο Άγιο Όρος ποιος είναι άνδρας και ποιος γυναίκα, αφού στις ταυτότητες θα αναγράφονται πλέον τα καινούργια στοιχεία, αυτά δηλαδή που θα προκύψουν μετά τη διόρθωση φύλου.

Όπως και να ‘χει, το βασικό πρόβλημα με αυτό το συλλογισμό είναι ότι δύσκολα θα γίνει το Άγιο Όρος hot spot για τα διεμφυλικά άτομα αφού η Εκκλησία έχει καταφέρει προ πολλού να κερδίσει την πλήρη αντιπάθειά τους.

Να, ας πούμε με δηλώσεις όπως αυτές:

ή αυτές:

Best of internet