Quantcast
THE STREAM

Δικάζεται σήμερα η 22χρονη που μαχαίρωσε τον άντρα που της επιτέθηκε σεξουαλικά στην Κόρινθο

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση


THE NEWSROOM · 27 Σεπτεμβρίου 2017

Μια δίκη σημαντική για το δικαίωμα της αυτοάμυνας απέναντι σε σεξουαλικές επιθέσεις είναι προγραμματισμένη για σήμερα, το πρωί της Τετάρτης, όπου και οδηγήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου η 22χρονη Π.Α., η οποία στην προσπάθεια της να αμυνθεί σε σεξουαλική επίθεση 46χρονου, όπως υποστήριξε στην απολογία της, τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι.

Στην 22χρονη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ η ίδια υποστήριξε ότι είχε μαχαίρι για την προσωπική της ασφάλεια, καθώς ήταν άστεγη και πολλά βράδια ζούσε στο δρόμο. Παράλληλα, η 17χρονη φίλη της η οποία ήταν μαζί της, κατηγορείται ως συνεργός.

Φεμινιστικές ομάδες και οργανώσεις εκφράζουν με αφίσες και κείμενα, στον δρόμο και στο διαδίκτυο, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους στην κοπέλα, στο πλαίσιο της υπεράσπισης του δικαιώματος των γυναικών στη αυτοάμυνα καθώς αντίστοιχα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Τι είχε συμβεί στις 22 Ιουνίου 2016

Οι δύο νεαρές κοπέλες ξημερώματα 22ης Ιουνίου κάθονταν σε ένα παγκάκι στο κέντρο της Κορίνθου. Ένας 46χρονος, βγαίνοντας από ένα μπαρ, τις πλησίασε και τους επιτέθηκε σωματικά και λεκτικά. Σύμφωνα με την κατάθεση της 22χρονης: «Πείραζε με σεξουαλικά υπονοούμενα και άλλα τη 17χρονη φίλη μου. Σηκωθήκαμε να φύγουμε αλλά μας ακολούθησε και ήρθε από πίσω μου και με πλησίασε επικίνδυνα».

Όπως υποστήριξε η ίδια, κατά την διάρκεια της επίθεσης αντιλήφθηκε ότι ο 46χρονος έκανε μια κίνηση να βγάλει κάτι από την πίσω τσέπη του, που θεώρησε ότι ήταν μαχαίρι. «Τότε  βγάζω ένα μαχαίρι που είχα μαζί μου για λόγους ασφαλείας. Εκείνος μου έβαλε χέρι και τότε φοβήθηκα και για να αμυνθώ του επιτέθηκα. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω στο στήθος» ανέφερε. Το τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου εξιχνίασε μέσα σε λίγη ώρα την υπόθεση αξιοποιώντας υλικό από κάμερα της περιοχής καθώς και μια μαρτυρία που οδήγησαν στην σύλληψη της 22χρονης κοπέλας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ακόμα τρία άτομα. Πρόκειται για την 17χρονη κοπέλα που ήταν μαζί της όταν δεχτήκαν την επίθεση (και η οποία θα δικαστεί ξεχωριστά από δικαστήριο ανηλίκων), την 42χρονη μητέρα της ανήλικης και έναν ακόμα 30χρονο οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία καθώς πρόσφεραν καταφύγιο στις δυο κοπέλες μετά το περιστατικό.

Ο 46χρονος άντρας σύμφωνα με την τοξικολογική έκθεση βρισκόταν την στιγμή εκείνη σε κατάσταση προχωρημένης μέθης αφού το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του προσδιορίστηκε σε 2,8 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος.

 

Πηγή: Omniatv.com, thepressproject.gr

Best of internet