Quantcast
THE STREAM

Στη ΝΔ για νέα καριέρα ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ που είχε αρπάξει από το λαιμό τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Χάρης Κάτανας βρήκε νέα πολιτική στέγη στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη


THE NEWSROOM · 27 Σεπτεμβρίου 2017

Προς αλλαγή καριέρας φαίνεται να προσανατολίζεται ο βουλευτής Koζάνης των ΑΝΕΛ Χαρίσιος Κάτανας. Ο βουλευτής του κόμματος του Πάνου Καμμένου ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα και σύμφωνα με τον ίδιο, βρήκε νέα πολιτική στέγη στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ο κ. Κάτανας είχε πρωταγωνιστήσει σε επίθεση ενάντια στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Το επεισόδιο είχε γίνει κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας για το τρίτο μνημόνιο τον Ιούλιο του 2015, όταν ο Άδωνις είχε φωνάξει ειρωνικά “στα τέσσερα τώρα“, επαναλαμβάνοντας την ιστορικής λεπτότητας φράση του Πάνου Καμμένου.

Ο βουλευτής Κάτανας προφανώς σκέφτηκε ότι θίγεται η τιμή του Πάνου Καμμένου, με αποτέλεσμα να ορμήξει για να πιάσει από το σβέρκο τον Άδωνι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μίνι αναταραχή. Εννοείται φυσικά πως ο Κάτανας είχε εκλεγεί στην Κοζάνη μιλώντας για προδότες και γερμανοτσολιάδες, πράγμα που λογικά δε βλέπει πια στα μάτια του Κυριάκου.

Πιο συγκεκριμένα, η δήλωση του Κάτανα λέει τα εξής:

«Σε ότι με αφορά προσωπικά, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν το αποκορύφωμα της δικαίωσης, στην απόφαση να ενταχθώ στη Νέα Δημοκρατία, να συμπορευτώ και να γίνω απλός συναγωνιστής, στην προσπάθεια να αλλάξουμε σελίδα και να πάει η Ελλάδα μπροστά. Αυτή η χρονική στιγμή, μου δίνει μάλιστα την ευκαιρία, να διατυπώσω δημόσια, σκέψεις που με απασχολούν από καιρό.

Ανήκω σε αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια, έκαναν λάθος πολιτικές επιλογές. Το παραδέχομαι ενώπιον όλων. Όσων με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, όσων εξακολουθούν να με θεωρούν φίλο τους, αλλά και όσων έχουν άλλη εντύπωση για εμένα, για τους οποίους πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που ενδεχομένως μπορεί να μας χωρίζουν. Αναγνωρίζω ότι πολλά από όσα προηγήθηκαν, με χρεώνουν με πολιτικά βάρη, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, συνολικά. Εάν έμαθα κάτι, από τη μέχρι σήμερα παρουσία μου στην πολιτική, είναι να κοιτώ τον κόσμο ευθέως στα μάτια, στα λάθη να έχω το θάρρος της ειλικρινούς απολογίας, να αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν αλλά και να είμαι αληθινός για τις προθέσεις και για τις επιλογές μου. Αυτό κάνω και σήμερα δημοσίως. Είναι σημαντικό να μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας, με αυτούς τους όρους. Έντιμα, ειλικρινά, υπεύθυνα, θαρραλέα.

Όσο για το μέλλον…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την ομιλία του στη ΔΕΘ τόνισε: «Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να κάνουμε μαζί το μεγάλο άλμα στο μέλλον». Αυτό είναι το μήνυμα. Το μετερίζι δεν έχει σημασία, σημασία έχει η μάχη. Αυτή τη μάχη πρέπει να την κερδίσουμε κι αυτή είναι η γλώσσα που ξέρουμε να μιλάμε στην αγορά, όπου ανέκαθεν ασχολούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Με καθαρές κουβέντες.

Στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα μας ενώνει, ο Νομός Κοζάνης μας ενώνει. Οι εποχές αλλάζουν και όλοι μαζί θα αλλάξουμε και θα φέρουμε το καινούργιο, αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Χωρίς αγκυλώσεις του παρελθόντος, χωρίς διαχωρισμούς. Με αξιοπιστία και αξιοκρατία, με δημοκρατία και με ίσες ευκαιρίες για όλους. Για να χτίσουμε το αύριο, από την αρχή.

Κάτανας Χάρης»

Είναι ενδιαφέρον όταν σε μια σύγκρουση Άδωνι με κάποιον άλλο χλαπάτσας είναι ο κάποιος άλλος.

Best of internet