Quantcast
THE STREAM

Περίπου οχτώ χρόνια χρειάστηκε η ελληνική Δικαιοσύνη για να αθωώσει το Μάριο Ζέρβα

Συνελήφθη σε διαδήλωση μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και αθώωθηκε μετά την υπογραφή του τέταρτου


THE NEWSROOM · 26 Σεπτεμβρίου 2017

Αθώος κρίθηκε ομόφωνα σήμερα από το δικαστήριο ο Μάριος Ζέρβας, δάσκαλος κολύμβησης που είχε συλληφθεί την 11η Μαρτίου του 2010 σε διαδήλωση της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, μία από τις πρώτες μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα που προέβλεπε το πρώτο Μνημόνιο.

Για την ακρίβεια, κατηγορήθηκε για ρίψη και κατοχή μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και σκόπιμη σωματική βλάβη. Ειδικά η πρώτη κατηγορία προέκυψε από το σακίδιο που έφερε, το οποίο είχε μέσα τα εξής ύποπτα στοιχεία: σαμπουάν, σαγιονάρες, μπουρνούζι, γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης. Το κατηγορητήριο βασίστηκε κατά κύριο λόγο στις καταθέσεις αστυνομικών, ενώ επιβαρύνθηκε από τον τότε ισχύων κουκουλονόμο (νόμος που καταργήθηκε το 2015).

Στη σύλληψή του φαίνεται ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η εμφάνισή του, δηλαδή το γεγονός ότι τα μαλλιά του ήταν μακρυά και ράστα. Όπως έχει περιγράψει και ο ίδιος στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ένας αστυνομικός τον έπιασε από τα μαλλιά, τον έριξε κάτω και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο πεζοδρόμιο για να του φορέσουν χειροπέδες.

Οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και αργότερα, όταν κρίθηκε προφυλακιστέος, στις φυλακές Κορυδαλλού όπου παρέμεινε έγκλειστος για σαράντα ολόκληρες μέρες.

Χρειάστηκαν μόλις 7.5 χρόνια για να φτάσει η υπόθεση στο Δικαστήριο και τελικά να αθωωθεί από το βαρύ κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί εις βάρος του.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Εφτάμιση χρόνια τώρα περιμένω να έρθω και να πω δημόσια κάποια πράγματα», είπε σήμερα στο Δικαστήριο.

 

 

Best of internet