Quantcast
THE STREAM

Ημέρα θλίψης για τους λονδρέζους ταρίφες της UBER

Περιμένουμε με ανυπομονησία τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τους έλληνες οδηγούς ταξί


THE NEWSROOM · 22 Σεπτεμβρίου 2017

Σήμερα, η Ρυθμιστική Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο twitter ότι δεν θα ανανεώσει την άδεια λειτουργία της γνωστής εταιρείας ταξί Uber.

Η Αρχή έκρινε την εταιρεία «ακατάλληλη» να συνεχίζει να λειτουργεί, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η άρνησή της να παράσχει καινούργια άδεια σχετίζεται με το ότι «η προσέγγιση και συμπεριφορά της Uber δείχνουν έλλειψη εταιρικής υπευθυνότητας ως προς σειρά θεμάτων που άπτονται εν δυνάμει της δημόσιας ααφάλειας».

Η Uber μέχρι στιγμής λειτουργούσε με τετράμηνη άδεια, η οποία λήγει στις 30 Σεπτέμβρη και μόνο μέχρι τότε θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο, η εταιρεία έχει στη διάθεσή της 21 μέρες για να ασκήσει έφεση στην απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Μεταφορών.

Αν και η εταιρεία προσφέρει μία σχετικά φθηνή μετακίνηση -τουλάχιστον συγκριτικά με εκείνη των συμβατικών ταξί στο Λονδίνο- πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες από εργαζόμενους της εταιρείας για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας καθώς και για φοροδιαφυγή, αφού δεν είναι ήταν αναγκασμένη να πληρώνει φόρους στη Μ.Βρετανία.

Best of internet