Quantcast
THE STREAM

Αυτή η φωτογραφία αποδεικνύει ότι οι πετρελαιοκηλίδες δεν είναι ανίκητες αλλά η βλακεία είναι

Λογικά αυτό θα αφήσει σημάδια μαυρίσματος


Χρήστος Πρόεδρος · 21 Σεπτεμβρίου 2017

Δύο πράγματα είναι τα πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμα σε αυτή τη ζωή, αγαπητοί φίλοι: η ανθρώπινη βλακεία και η πετρελαιοκηλίδα. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις περιπτώσεις όπου οι λουόμενοι κολυμπούν στα εμφανώς μολυσμένα νερά του Σαρωνικού, παρά τις ρητές απαγορεύσεις του Υπουργείου Υγείας.

Αυτό καταφέρνει να απεικονίσει με μια φωτογραφία του Max Gyselink, ο οποίος βρισκόταν χτες στην παραλία στο Φάληρο, όπου είδε μια γυναίκα αλλά και μικρά παιδιά να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα, παρ’ ότι το Υπουργείο Υγείας απαγορεύει το μπάνιο μεταξύ άλλων και σε όλες τις παραλίες του Φαλήρου.

Εν τω μεταξύ στην Αθήνα …

ΕΛΛΑΔΑ, Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Μια γυναίκα με τα πόδια της καλυμμένα με πετρελαιοειδή απόβλητα περπατάει στην παραλία στον παραλιακό δήμο Παλαιού Φαλήρου, νότια της Αθήνας στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, στην περιοχή όπου το 45 ετών πλοίο «Αγία Ζώνη ΙΙ» βυθίστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου έξω από τη Σαλαμίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.

Το 92 μέτρων δεξαμενόπλοιο μετέφερε 2.200 τόνους μαζούτ και 370 τόνους ντίζελ όταν βυθίστηκε, προκλήθηκε μεγάλη διαρροή πετρελαίου η οποία εξαπλώθηκε σε κάποιες από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Αθήνας. Max Gyselinck

Υπενθυμίζουμε ότι τις πρώτες ημέρες ο Υπουργός Ναυτιλίας είχε αναφέρει στην τηλεόραση για τους λουόμενους στον Σαρωνικό: «Γιατί να μην κάνουν μπάνιο;» 9 ημέρες μετά το ναυάγιο και την διαρροή και παρά τις εντατικές προσπάθειες απορρύπανσης, η απάντηση είναι προφανής, σίγουρα πάντως πιο προφανής από τον λόγο για τον οποίο οι λουόμενοι μπορεί να πίστεψαν ότι είναι λογικό να βουτήξουν στη εμφανώς μολυσμένη θάλασσα.

Best of internet