Quantcast
THE STREAM

Εκπαιδευτική κρουαζιέρα με σαλαμινομάχους μούτσους διοργανώνεται το Σάββατο στον Σαρωνικό

Μια μοναδική ξενάγηση με το Θερμαϊκός Ι που ξεκινάει από τα Παλούκια και καταλήγει στο Πέραμα


Χρήστος Πρόεδρος · 18 Σεπτεμβρίου 2017

Το απολύτως ιδανικό σκηνικό για τους λάτρεις της καλής ναυμαχίας και της μερακλήδικης πετρελαϊκής καταστροφής πρόκειται να παιχτεί το ερχόμενο Σάββατο στο Σαρωνικό, αγαπητοί φίλοι, ακριβώς 2497 χρόνια μετά τη ναυμαχία των Σαλαμίνων, και φυσικά δύο εβδομάδες μετά το ναυάγιο της «Αγίας Ζώνης ΙΙ», και τα δύο επι των ίδιων υδάτων.

Συγκεκριμένα, μια εκπαιδευτική κρουαζιέρα θα λάβει χώρα στο στενό μεταξύ Σαλαμίνας και Πειραιά, με το τουριστικό πλοίο να σκίζει τα νερά μαζούτ του Σαρωνικού και με μούτσους ντυμένους Σαλαμινομάχους να σας ταξιδεύουν στο χώρο και στο χρόνο. Η κρουαζιέρα αναμένεται να ξεκινήσει από το Πέραμα και θα σας περάσει από όλες τις ιστορικές τοποθεσίες όπου έλαβε χώρα η ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας, ενώ μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν αναπαράσταση της μάχης με την Τριήρη «Ολυμπία». Όπως περιγράφεται στο event (έχετε ήδη κάνει attend εννοείται):

“Επέτειος Ναυμαχίας της Σαλαμίνας “
Μοναδική ξενάγηση εν πλω με το M/V Θερμαϊκός Ι,
στην ρότα Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
Αναχώρηση από : Λιμάνι Παλουκίων 17.00 ,από λιμάνι Περάματος 17.30 επιστροφή στο Πέραμα 20.45 επιστροφή στα Παλούκια 21.00.
Δείτε από κοντά την αναπαράσταση της ναυμαχίας, την συνάντηση εν πλω με την αρχαία Τριήρη, θα πλεύσουμε κάτω από τον τύμβο των Σαλαμινομάχων, θα δούμε τα βυθισμένα νεώρια στο Αρχαίο λιμάνι, και τέλος θα αποβιβαστούμε στα Αμπελάκια να δούμε από κοντά τις επετειακές εκδηλώσεις.
Σύντομα το πλήρες πρόγραμμα στην σελίδα μας 

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές πάντως στο Σαρωνικό φαίνονται σκούρα τα πράγματα, αλλά ίσως να έχει ενδιαφέρον να πλεύσουν πάνω από τα βυθισμένα νεώρια και το βυθισμένο Αγιά Ζώνη ΙΙ και τις προσπάθειες περιορισμού της οικολογικής καταστροφής.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα υπάρχει εάν οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο να καταθέτει στεφάνι στο Σαρωνικό με το κλασσσικό πλέον κόκκινο χαλί πάνω σε παλέτα εκεί που σκάει το μαζουτ στις ακρογιαλιές της Σαλαμίνας.

 

 

 

Best of internet