Quantcast
POLITIX

8 φορές που η κοινωνική ανισότητα ήταν εντελώς στη φύση του ανθρώπου

Oι προφητείες του Κυριάκου Μητσοτάκη πρώτα από όλα εφαρμόζονται στο δικό του παρεάκι


Κώστας Αρβανίτης · 18 Σεπτεμβρίου 2017

Άπειρη φασαρία έγινε με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί κοινωνικής ανισότητας στη ΔΕΘ. Η αλήθεια είναι πως πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε πως ακριβώς του ήρθε να πει αυτό ακριβώς σε μια χώρα πάνω από την οποία έχουν περάσει 200 μνημόνια (έχουμε την αίσθηση ότι δεν είναι το είδος των δηλώσεων με το οποίο κερδίζεις εκλογές), αλλά παρόλα αυτά έχει ένα σοβαρό point.

Γιατί πράγματι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον σε αυτή την κοινωνία δεν είμαστε όλοι ίσοι. Μπορεί στα χαρτιά όλοι να είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο και τέτοια που λέει στο Σύνταγμα, αλλά βασικά δεν είμαστε γιατί μερικών η φύση λέει να καβατζώνονται εκεί που εσύ σα μαλάκας συμπεριφέρεσαι όπως προβλέπεται στην κοινωνία που ζούμε.

Μερικές περιπτώσεις που το αποδεικνύουν εξαιρετικά είναι από το ίδιο το κόμμα του Κυριάκου γιατί προφανώς ο άνθρωπος δε μιλάει στον αέρα, αλλά από τη δικιά του εμπειρία.

Αυτός ο Τζέρυ Ζαγορίτης

Που θα βαρέσει σκοπέτο το αρσενικό παιδί των αναγνωστών μας (αν έχουνε παιδιά οι αναγνώστες μας): Στη Γκατζολία, τη Λήμνο ή σε κάποιο άλλο τέτοιο exotic προορισμό, έχοντας για παρέα αυτά παλτά που θυμίζουν το Έπος του ’40. Ζεστά ήταν τα παλτά πάντως.

Που θα βαρέσει σκοπέτο το αρσενικό παιδί του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη: Στο Πολεμικό Μουσείο, αυτό που είναι πάνω στη Βασιλίσης Σοφίας. Κι επειδή η μοναξιά είναι αφόρητη, ο Γεράσιμος “Τζέρυ” (!) Ζαγορίτης έφερε μέσα και τη Τζούλια Αλεξανδράτου να τον ζεστάνει. Επειδή δε θες να είναι είσαι ένα τυχαίο βύσμα, αλλά ο πρωταθλητής του είδους.

Αυτός ο Νότης Μηταράκης

Συνήθως όταν κάποιος που ζητά δουλειά στον ιδιωτικό τομέα τώρα πια ρωτάει “Ένσημα;”, παίρνει την απάντηση “lol“. Κι το τσιράκι του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νότης Μηταράκης, είναι ένας πολιτικός που πιάνει τον παλμό του λαού έβαλε τη γραμματέα του να δουλεύει μαύρα και την είχε μάλιστα δηλωμένη ως εργαζόμενη σε σουπερμάρκετ μέσω γνωστού.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως το δικαστήριο τον καταδίκασε για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας. Τυχαίο θα είναι.

Αυτός ο Σάββας Τσιτουρίδης

Τι συμβαίνει αν είσαι από την Αθήνα και περάσεις πχ αρχιτέκτονας στην Ξάνθη; Πας στην Ξάνθη. Τι συμβαίνει αν οι γονείς σου δε αντέχουν να πληρώνουν νοίκια στην Ξάνθη για τη βοτανολογία σου; Σημαίνει ζόρια, δουλειά από 18 για να σπουδάσεις ή και να τα παρατήσεις κάποιος τελείως αν δε βγαίνει. Αλλιώς ζητάς μετεγγραφή για κοινωνικά κριτήρια, στα οποία προφανώς προέχουν οι πιο αδύναμοι οικονομικά και έχει περιορισμένες θέσεις.

Εκτός αν είσαι ο Σάββας ο Τσιτουρίδης (τότε  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) που ο πολλά ο νους του κατεργάζεται και κάνεις αίτηση για να φέρεις το τέκνο σου στην Αθήνα επειδή έχει Ολυμπιακούς Αγώνες και συντρέχουν “λόγοι ασφαλείας“. Οι λόγοι ασφαλείας μάλλον είναι ότι αν το παιδί μείνει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κινδυνεύει να μη δει τους Αγώνες από κοντά, αλλά αυτή η ανεπιθύμητη εξέλιξη αποτράπηκε με επιτυχία.

Αυτός ο Γιώργος Βουλγαράκης

Ο κάποτε αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ παραιτήθηκε από ευθιξία το 2008 επειδή κατηγορήθηκε για συγκρότηση σύσταση υπεράκτιας εταιρείας διαχείρισης ακινήτων (off-shore στα ελληνικά), η οποία μάλιστα για να γίνει ακόμη πιο δροσερή η φάση ήταν ανακατεμένη στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Φυσικά ο σκοπός του ήταν (όπως δήλωσε) να πληρώνει λιγότερους φόρους. Ο ΕΝΦΙΑ πάντως είναι το hot topic των ημερών αδύνατο να τον αποφύγουμε εμείς οι κοινοί θνητοί ακόμη κι αν ανοίξουμε βιβλία στα Νησιά Καϊμάν.

Αυτός ο τεράστιος Πέτρος Μαντούβαλος

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος είχε πληρώσει απίστευτα ακριβά τη δωροδοκία του δικαστή Καλούση. Πιο συγκεκριμένα, εισέπραξε τέσσερα χρόνια φυλακή με τριετή αναστολή. Δεν έχασε την άδεια του όμως ούτε διαγράφηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο, άρα συνέχισε να κάνει το δικηγόρο. Επίσης δε διαγράφηκε από τη ΝΔ, απλά πήγε μια βόλτα ως το ΛΑΟΣ και μετά ξαναγύρισε. Γενικά η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν χωρίς σκληρές τιμωρίες.

Αυτός ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος έχει υπάρξει δήμαρχος και υπουργός Άμυνα είχε τρακάρει το 1998. Στη δίκη υπέρ του κατέθεσε ένας άγνωστός (σύμφωνα με τον ίδιο), ονόματι Πέτρος Σαλούφας. Ο Πέτρος Σαλούφας λίγα χρόνια μετά διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή, όπου και παρέμεινε για καιρό. Οι κακές γλώσσες θα μιλούσαν για ψευδομάρτυρα, καθώς αναφέρεται πως οι δύο άντρες ήταν παλιοί γνώριμοι από την ΟΝΝΕΔ, εμείς θα πούμε απλά πως ο κ. Μιχαλολιάκος μπορεί και πραγματοποιεί δημιουργικές ανθρώπινες επαφές.

Αυτός ο Πρίγκηπας Μιχάλης Λιάπης

Κάθε λίστα πρέπει να περιλαμβάνει τον ήρωα μας Μιχάλη Λιάπη. O άνθρωπος που είχε βρεθεί σε γέφυρες πλοίων και κόκπιτ αεροπλάνων έκανε μια κανονική βουτιά στην υπόθεση Siemens, εφόσον μάλιστα έκανε και διακοπές με το φαντομά Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος της εταιρείας στην Ελλάδα. Κάπως έτσι βρέθηκε αρχικά εκτός κυβέρνησης και τώρα πλέον να καταθέτει στις Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής σα να είναι κανένας τελευταίος. Δε λυπηθήκατε τέτοιο τζέντλεμαν παλιάνθρωποι. O δε Λιάπης λίγα χρόνια μετά συνελήφθη με πλαστές πινακίδες, αλλά αντί να πάει στη δίκη πήγε ταξίδι στην Κουάλα Λουμπούρ για «ψυχική εκτόνωση».

Αυτός, ο ίδιος, ο Κούλης Μητσοτάκης

Φυσικά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαλλάχθηκε από τις μικροπρεπείς κατηγορίες για εμπλοκή με τη Siemens, καθώς δεν ασκήθηκε δίωξη. Θα ήταν φυσικά εξοργιστικό να διωχθεί, καθώς ανήκει σε μια ιστορική οικογένεια η οποία έχει κερδίσει με το σπαθί της το δικαίωμα να μη διώκεται γενικά για πράγματα. Δε θα συρθεί στα δικαστήρια για να αποδείξει κάτι σαν τον κάθε πληβείο. Άλλωστε ο ίδιος ο Κούλης Μητσοτάκης συμπυκνώνει και το νόημα της πρότασης περί κοινωνικής ανισότητας.

Πράγμα λογικό.

Αν υποθέσουμε ότι ένας μπαμπάς δεν είναι ίσος με τους άλλους μπαμπάδες, εσείς βρίσκετε κάποιο λόγο που ο γιός του μπαμπά να θέλει να είναι ίσος με τους γιους των άλλων μπαμπάδων;

 

 

 

 

Best of internet