Quantcast
THE STREAM

Εντερπρενέρ φοιτητής που έπαιρνε λεφτά για εργασίες ευθύνεται για τη μαζική αντιγραφή στην Πάτρα

Ο φοιτητής είχε deal με φροντιστήριο και έκανε κατά παραγγελία εργασίες με ταρίφα 100 ευρώ το άτομο


THE NEWSROOM · 16 Σεπτεμβρίου 2017

Από ό,τι φαίνεται, ένας άνθρωπος ήταν ο Τόνι Σοπράνο πίσω από το φιάσκο με τα 100 και πλέον που κατέθεσαν την ίδια εργασία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ειδήσεις», ο υπαίτιος ήταν ένας φοιτητής του ιδρύματος ο οποίος σε συνεργασία με φροντιστήριο της Πάτρας έπαιρνε λεφτά από τους συμφοιτητές του για να τους κάνει τις εργασίες.

Όταν φυσικά οι πρωτοετείς φοιτητές τιμωρήθηκαν και καλέστηκαν να απολογηθούν, αποκάλυψαν στη γενική συνέλευση του τμήματος την προέλευση της εργασίας, για την οποία μάλιστα έχουν καταθέσει εγγράφως. Η αρχή έγινε όταν ο εντερπρενέρ της υπόθεσης αποφάσισε να πουλήσει την ίδια εργασία σε 20 άτομα αρχικά, με την ταρίφα να είναι 100 ευρώ το άτομο.

Η επιχειρησούλα (2000 ευρώ ήταν αυτά) έπεσε έξω όμως όταν η αντιγραφή της ίδιας εργασίας εξαπλώθηκε μαζικά και οι διορθωτές κατάλαβαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη απάτη. Η έρευνα που έγινε στη συνέχεια οδήγησε και στο ποιος ήταν ο chief της φάσης.

Το μέλλον του φοιτητή είναι πλέον στα χέρια της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία θα αποφασίσει τη μοίρα του. Η τιμωρία του είναι βέβαιο πως θα είναι βαρύτερη από των συμφοιτητών του, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από μια εξεταστική, καθώς ο ίδιος κινδυνεύει από αποκλεισμό για τρεις περιόδους από εξεταστικές μέχρι και με οριστική διαγραφή.

Η αλήθεια είναι πάντως πως και να διαγραφεί από τη σχολή της Διοίκησης Επιχειρήσεων δεν τρέχει κάτι. Ο άνθρωπος είναι ήδη εντερπρενέρ, κανονικά μπορεί και να διδάξει εκεί.

Best of internet