Quantcast
THE STREAM

«Χαιρετούσαμε ναζιστικά τον Αδόλφο Χίτλερ, όχι τον Αριστοτέλη» κατέθεσε πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής

Ένας πρώην χρυσαυγίτης και επιστημονικός συνεργάτης των νεοναζί στη Βουλή κατέθεσε εφ’όλης της ύλης για τη ναζιστική οργάνωση


THE NEWSROOM · 15 Σεπτεμβρίου 2017

Σημαντικά στοιχεία κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο ο πρώην επιστημονικός συνεργάτης της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, Ηλίας Σταύρου. Για όποιον για κάποιο λόγο περίμενε κάτι διαφορετικό, ο κ. Σταύρου (ο οποίος είναι πρώην μέλος της ΧΑ) κατέθεσε πως ο στόχος της ναζιστικής οργάνωσης ήταν η δημιουργία «μονοκομματικού κράτους με κατάργηση του κοινοβουλευτισμού κατά τα πρότυπα της ναζιστικής Γερμανίας».

Πιο συγκεκριμένα, το πρώην μέλος δήλωσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα «εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα», με στρατηγικό στόχο να καταργήσει το πολίτευμα μέσω της «εκλογής 180 βουλευτών που θα αλλάξουν το Σύνταγμα». H Xρυσή Αυγή επίσης ζητά να έχει «διείσδυση στην αστυνομία και τον στρατό» αλλά και να «έχει καλές σχέσεις με την Εκκλησία γιατί έχει συνεκτικό ρόλο» και γι’ αυτό πρέπει «να είναι κοντά στις απόψεις μας οι μητροπολίτες».

Ο μάρτυρας είναι σε κατάλληλη θέση για μιλήσει, καθώς έχει υπάρξει νεοναζί και μέλος της Χ.Α. τότε και ακροδεξιός σήμερα. Συγκεκριμένα, είχε ορκιστεί μέλος της οργάνωσης στις 21.12. 2011 «στο όρος Φαλακρό, κάτω από το υψωμένο λάβαρο του Γ’ Ράιχ» ενώ συμπλήρωσε  ότι «δεν είχαμε αγκυλωτό σταυρό στα γραφεία, θα ήταν αυτοκτονικό, αλλά ορκιζόμασταν με την σημαία του Γ’ Ράιχ από πίσω».

Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει κανονική κάθετη οργάνωση με φύρερ κατά τα χιτλερικά πρότυπα, ο οποίος «είναι το ανώτερο πρόσωπο στην Χρυσή Αυγή, η φωνή του αίματος. Ο Φύρερ παράγει Δίκαιο, όπως είπε και ο Καρλ Σμιτ». Για τον Παύλο Φύσσα είπε ότι ο πυρήνας της Νίκαιας υπό τον Λαγό δε έκανε κάτι αν αυτό δεν άρεσε και στο Μιχαλολιάκο, ενώ είπε επίσης ότι στην επόμενη μέρα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής άκουσε «κάποιος δικός μας έφαγε έναν αναρχικό» και είδε να ετοιμάζεται μια ανακοίνωση που έλεγε «εμείς δεν ξέρουμε, είναι οπαδικά»

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι άρχισε να αποσύρεται από την οργάνωση όταν κατάλαβε ότι οι επιθέσεις και όλα αυτά δε γίνονται τυχαία ή αυθόρμητα, αλλά «τα ξέρει η ηγεσία και συμμετέχει», ενώ έχει ακούσει και μέλος της ΧΑ να δηλώνει πως θα δώσει εντολή για βία το 2013 στη Φλώρινα. Ο μάρτυρας πάντως δεν αρνείται τη βία γενικώς, αλλά την συμμορίτικη βία καθώς ο ίδιος δηλώνει οπαδός της βίας του κράτους (αν ποτέ γινόταν κράτος η ΧΑ) και είναι οπαδός «της ναρκοθέτησης των συνόρων και της βύθισης πλοίων με λαθρομετανάστες»

Ο κ. Σταύρου επίσης ανέφερε πως όταν έστειλε γράμμα στο Μιχαλολιάκο για να παραιτηθεί από επιστημονικός σύμβουλος τον Ιούνιο του 2013, άρχισαν γρήγορα οι κρυφές και φανερές απειλές από μέλη όπως ο Κούζηλος και ο Ματθαιόπουλος όπως «δεν είναι η πιο σοφή επιλογή να φύγεις από το κόμμα», «όποιος φεύγει από το κόμμα, τον τρώει η μαρμάγκα» και «πρόσεχε τις κινήσεις σου, άνθρωποι είμαστε, ατυχήματα παθαίνουμε».

Τέλος ο μάρτυρας δήλωσε πως εκτός από τους αναρχικούς και κομμουνιστές αντιπάλους της, η Χρυσή Αυγή έχει υλικό για να εκβιάζει και τα μέλη της σε περίπτωση που αποφασίσουν να το γυρίσουν. Σχετικά με τον “αρχαιοελληνικό” χαιρετισμό, ο Σταύρου δήλωσε ότι αυτά είναι για τους άσχετους:

«Λέγαμε ότι είναι του Μεταξά… Της 21ης Απριλίου. Καμία σχέση. Τα λέγαμε για να πάρουμε ψήφους από ακροδεξιούς. Εμείς όταν χαιρετούσαμε ναζιστικά τον Αδόλφο Χίτλερ είχαμε στο νου μας τον Ρούντολφ Ες, όχι τον Αριστοτέλη, ούτε τον Μεταξά»

Την ίδια στιγμή, η πρωτοβουλία GoldenDawnWatch για τη δίκη της Χρυσής Αυγής τρέχει μια καμπάνια για να υπενθυμίσει στον κόσμο πως παρότι πέρασαν δυο χρόνια η δίκη τρέχει ακόμη και η απόφαση απέχει ακόμη πολύ. Εν όψει και της επετείου για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που ήταν και η αφετηρία για τη διαδικασία δίωξης των νεοναζί, η πρωτοβουλία έχει δημιουργήσει τέσσερα ραδιοφωνικά σποτάκια για το κοινό, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η δημοσιότητα της δίκης, ενώ θα δημοσιεύσει κι άλλα υλικά στο μέλλον.

(πηγή)

 

Best of internet