Quantcast
THE STREAM

Βετεράνοι του βαθέως ΠΑΣΟΚ στηρίζουν τον Σταύρο Θεοδωράκη για ηγέτη της Κεντροαριστεράς

Ποτάμι και βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι ένας συνδυασμός που γεμίζει το σπίτι φρεσκάδα


THE NEWSROOM · 11 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν ήταν μόνο μέλη του Ποταμιού αυτοί που εμφανίστηκαν χτες στην Τεχνόπολη για να στηρίξουν το Σταύρο Θεοδωράκη ως νέο Ανδρέα Παπανδρέου (ή έστω Κώστα Σημίτη). Στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του Σταύρου με το ποδήλατο για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς παραβρέθηκαν οι γνωστοί από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Αμυράς, Γρηγόρης Ψαριανός, Μίλτος Κύρκος και Σπύρος Λυκούδης, έκανε όμως την εμφάνισή του και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όλοι αυτοί μαζί κάπως θα βρεθούν να διεκδικούν το πάλαι ποτέ χώρο του ΠΑΣΟΚ. Όπως δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης γα τα πιστεύω του:

«Πιστεύω στο προοδευτικό Κέντρο, στην παράταξη εκείνη, που από τα χρόνια του Ελευθέριου Βενιζέλου, πάλευε για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Έλεγε όχι στις ακρότητες και ναι στη σύνθεση των απόψεων. Συνδύαζε την ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη.»

O Σταύρος Θεοδωράκης δεν ξέχασε να τονίσει με έντονο τρόπο την παρουσία του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Του απεύθυνε χαιρετισμό από τα social media όπως κάνουν όλοι οι μεγάλοι άνδρες (πχ Ντόναλντ Τραμπ):

Με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος επίσης με τίμησε με την παρουσία του. #KaiToraStavros

A post shared by Σταύρος Θεοδωράκης (@stavrostheodorakis) on

O ηγέτης του κόμματος startup κατέθεσε κι άλλα επιχειρήματα για να συσπειρωθεί ο κόσμος γύρω από το άτομό του πέρα από βετεράνους του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Πιο συγκεκριμένα είπε τα εξής:

«Είμαστε με τους άξιους που βιώνουν τη ματαίωση των κόπων τους κάθε μέρα. Είμαστε με τους νέους που δουλεύουν με μαύρα για ψίχουλα με όσους ξοδεύουν αποταμιεύσεις μιας ζωής, για να πληρώνουν δημόσια ταμεία χωρίς πάτο. Με αυτούς που άντεξαν που κράτησαν ζωντανή την επιχείρηση τους χωρίς να κλέψουν το κράτος και τους εργαζόμενους τους. Με αυτούς που παράγουν και εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες.

Με αυτούς που δεν έκρυψαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Είμαστε με τον δημόσιο υπάλληλο που καπελώνεται από τους κομματικούς εγκάθετους. Με τη γυναίκα, που αναζητά μια θέση σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό για να μπορέσει να εργασθεί. Αυτή είναι η δεξαμενή μας. Με αυτούς θα δώσουμε τη μάχη. Ανένδοτα, αποφασιστικά, ενωτικά.»

Με όλους αυτούς πάντως ομολογουμένως το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς είναι ο ορισμός της φρεσκάδας. Πιο εύκολο φαίνεται πάντως να ξεκολλήσεις στρείδι από τα βράχια παρά το ΠΑΣΟΚ από την πολιτική ζωή του τόπου.

 

Best of internet