Quantcast
THE STREAM

15 φωτογραφίες από την κοσμοπόλιταν επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα

Εμφανή τα σημάδια ανάπτυξης από την ώρα που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος


THE NEWSROOM · 8 Σεπτεμβρίου 2017

Επισκέψεις έχουμε για άλλη μια φορά και όλη η Αθήνα βρίσκεται στο πόδι με την άφιξη του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Ο Μακρόν κατέφθασε χτες στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας με την ιδιότητα του προέδρου της Γαλλίας. Σύμφωνα με Γαλλικά αλλά και εγχώρια μέσα, ο Εμμανουέλ Μακρόν κάνει αυτή τη διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα για να δώσει τη στήριξή του αλλά και για να έχει το ιδανικό σκηνικό της Πνύκας προκειμένου να εξαγγείλει το όραμά του για την Ευρώπη πλάι στον Αλέξη Τσίπρα. Μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο ήρθαν και 39 εκπρόσωποι επιχειρήσεων γαλλικών συμφερόντων, πιθανώς για να φέρουν ανάπτυξη.

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

 

O Μακρόν και η σύζυγός του έφτασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 12:50, όπου τους υποδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στη συνέχεια το ζεύγος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε η παρασημοφόρηση του Εμανουέλ Μακρόν από τον Προκόπη Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος. «Σας απονέμω την ανώτατη διάκριση του Ελληνικού Κράτους ως αναγνώριση όλων εκείνων τα οποία, είμαι βέβαιος, θα πράξετε τόσο για την συνέχιση των εξαιρετικών σχέσεων των δύο Χωρών μας όσο και για την διασφάλιση (mettre «en marche»)  της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης», υπογράμμισε ο ΠτΔ.

Ο Ε. Μακρόν πριν παραλάβει το Παράσημο «του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος» από τον Προκόπη τον Παυλόπουλο. Φωτ: ΑΠΕ

Τσολιάς της προεδρικής φρουράς φοντάρει χαριτωμένα στην Μπριζίτ Τρονιέ

Μετά την απαραίτητη παρασημοφόρηση από τον ΠτΔ της Ελλάδας, ο Γάλλος Πρόεδρος στη συνέχεια μετέβη παραδίπλα, στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε, προφανώς, να αγκαλιαστεί και να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Την Μπριζίτ Τρονιέ ανέλαβε να την ξεναγήσει η σύζυγος του Τσίπρα Μπέττυ Μπαζιάνα και οι δυό τους πέρασαν από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα για να δουν το θαύμα του αρχαίου κόσμου και στη συνέχεια από το ΚΠΣΝ, που μάλλον το προωθούμε σαν θαύμα της σύγχρονης Ελλάδας.

Μάλιστα στον κήπο του ΚΠΣΝ υπήρξε συνάντηση από πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της χώρας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα για να θαμπώσουμε με την επιστημονική καινοτομία του τόπου μας τη Γαλλίδα πρώτη κυρία.

Λίγο – πολύ, η επίσκεψη του Μακρόν κινείται στις διαδρομές που δοκιμάσαμε με την επίσκεψη του Ομπάμα και μιας και τις είχαμε έτοιμες τις εφαρμόζουμε και στον Μακρόν. Άλλωστε στην Πνύκα ήθελε να μιλήσει και ο Ομπάμα, αλλά για λόγους ασφαλείας τον συμβούλευσαν τελικά να μιλήσει σε κάποιο κλειστό και ελεγχόμενο χώρο. Ο Μακρόν πάντως τελικά μίλησε πράγματι στην Πνύκα, μιας και ήθελε την Ακρόπολη φόντο στην ομιλία του στην οποία έκανε λόγο για «περισσότερη δημοκρατία» και περισσότερη Ευρώπη.

Σήμερα το πρωί ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Γαλλική Πρεσβεία και ευχόμαστε να βρείτε κι εσείς κάποιον που θα σας κοιτάζει όπως κοιτάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον πρόεδρο της Γαλλίας.

Η κυκλοφορία στους δρόμους θα γίνεται και σε αυτή την περίπτωση με εμπόδια, αφού η τροχαία θα προχωράει σε σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας από τους δρόμους που θα περνάει η αποστολή του Μακρόν. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις οποιουδήποτε είδους σχεδόν σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Ο Γάλλος πρόεδρος και η αποστολή του αναμένεται να αναχωρήσουν από την Ελλάδα μετά από την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η ΕΡΤ μεταδίδει σε εορταστικό κλίμα ροή ειδήσεων σχετικά με την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου

 

Πηγή: ΕΡΤ, in.gr, naftemporiki.gr

Φωτογραφίες: SOOC, EUROKINISSI, newsbeast.gr

Best of internet