Quantcast
THE STREAM

Δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ελληνικής κεντροαριστεράς γνωστός πρώην πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Μόνο sad reactions


THE NEWSROOM · 6 Σεπτεμβρίου 2017

Μια μια σβήνονται οι ελπίδες για μια κάποια αναγέννηση του παλίου ΠΑΣΟΚ του ορθόδοξου, αγαπητοί φίλοι, με την τελευταία είδηση που θέλει τον Γιώργο Α. Παπανδρέου να μην βάζει υποψηφιότητα για την ηγεσία του φορέα της Κεντροαριστεράς.

Μετά τον σχετικό χαμό που έχει δημιουργηθεί στο χώρο που κάποτε υπήρχε η κεντροαριστερά, πολλοί δεν θεωρούσαν απίθανο ο υιός του Ανδρέα Παπανδρέου και πρωθυπουργός του Καστελλόριζου να έθετε εαυτόν για τις ανάγκες της κεντροαριστεράς. Ωστόσο η συνεδρίαση του προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου του ΚΙΔΗΣΟ (του κόμματος που ίδρυσε ο ΓΑΠ όταν πληγωμένος έφυγε από την παρτική του κομματική οικία) και ο ΓΑΠ δεν εξήγγειλε την αναμενόμενη υποψηφιότητά του για την ηγεσία της κεντροαριστερά. Αντίθετα, ο πολιτικός ογκόλιθος του σοσιαλισμού αρκέστηκε να εμφανιστεί ως εγγυητής της ενότητας της παράταξης της κεντροαριστεράς.

Μάλιστα κατά τη συνεδρίαση το κλίμα ήταν πανηγυρικό, επειδή τα στελέχη της ΚΙΔΗΣΟ εκτιμούν ότι έφτασε η ώρα για την αντεπίθεση της Κεντροαριστεράς. Δεν είναι απίθανο αυτές οι εκτιμήσεις βασίζονται πάνω στην αυξημένη συχνότητα με την οποία εμφανίζονται memes για το ΠΑΣΟΚ, τον Αντρέα, τον Λαλιώτη και τις πελφετέρε.

Πάντως μετά την ανακοίνωση του ΓΑΠ ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα, οι δελφίνοι για την ηγεσία της κεντροαριστεράς είναι αυτή τη στιγμή η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιάννης Μανιάτης .

Στις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος τελικά αποφάσισε να μην βάλει υποψηφιότητα.

Πάντως όσοι ενδιαφέρεστε να βάλετε υποψηφιότητα για να ελέγξετε τη φάση στην κεντροαριστερά, προλαβαίνετε να το κάνετε μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Απλά θα χρειαστεί να υποβάλλετε μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου ένα κατάλογο με τουλάχιστον 1.000 υπογραφές και να καταθέσετε στην κεντροαριστερά δύο χιλιάδες ευρώ. Σίγουρα όμως θα αξίζει τον κόπο.

 

Best of internet