Quantcast
THE STREAM

Ισοπέδωσαν προστατευόμενη παραλία στην Κύπρο με καρέτα-καρέτα για να την κάνουν πίστα γάμου

Οι αρμόδιες υπηρεσίες το έμαθαν από το facebook


THE NEWSROOM · 6 Σεπτεμβρίου 2017

Τι πιο ιδανικό για την πιο μαγική μέρα του νεόνυμφου ζεύγους από μια ονειρική παραλία μοντιφαρισμένη σε διάφορα επίπεδα με εκσκαφείς και κάμποσες μικρές νεοσσές νεκρές καρέτα καρέτα να εγκαινιάζουν τον έγγαμο βίο τους. Αυτό μάλλον θα σκέφτηκαν οι διοργανωτές ενός γάμου στην Κύπρο, οι οποίοι άρχισαν να σκάβουν σε μια προστατευόμενη παραλία NATURA στο Λατσί της Πάφου ώστε να την μετατρέψουν σε πίστα για κάποιο φαντασμαγορικό γάμο Ρώσων-Νοτιοαφρικανών. Φυσικά χωρίς τις απαραίτητες άδειες (επειδή μάλλον η ψυχή της Ελλάδας επεκτείνεται στα πέρατα του κόσμου) έστειλαν μπουλντόζες να ισοπεδώσουν την παραλία και μαζί με αυτήν και τις πράσινες χελώνες και τις καρέτα καρέτα που κάνουν εκεί τα αυγά τους.

Το περιστατικό έγινε στην παραλία της Άνασσας, δίπλα στην οποία βρίσκεται μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από δημοσιεύσεις σε social media όπου σε φωτογραφίες και σε βίντεο φαίνεται η έκταση της παρέμβασης στην παραλία και στο φυσικό χώρο των καρέτα-καρέτα.

Φωτογραφίες της ΝΤΡΟΠΗΣ από το ξενοδοχείο Άνασσα και την παραλία, η οποία ανήκει στη ζώνη προστασίας της φύσης ΚΑΙ στο…

Posted by Efie Ioannou Vinall on Dienstag, 5. September 2017

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, από αυτές τις δημοσιεύσεις έμαθαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για το γεγονός, ενώ ο υπουργός Γεωργίας της Κύπρου δήλωσε ότι «δεν είχε είχε ενημερωθεί ούτε το Τμήμα Αλιείας, ούτε το Τμήμα Περιβάλλοντος. Στείλαμε επιστολές για να ενημερωθούν. Έχει δοθεί από την έπαρχο Πάφου αλλά θεωρώ ότι έπρεπε να ενημερωθεί πρώτα το Τμήμα Αλιείας και το Τμήμα Περιβάλλοντος».

Τα λόγια είναι περιττά. Δίπλα τους οι εκσκαφείς, οι οποίοι ακούγονται στο βίντεο

Posted by Efie Ioannou Vinall on Dienstag, 5. September 2017

Επίσης σε ανάρτηση του στο twitter ο υπουργός τόνισε πως «όσον αφορά στις παρεμβάσεις σε παραλία εντός Natura, δεν έχω δώσει καμία άδεια, ούτε και οι υπηρεσίες του ΥΓΑΑΠ. Ζήτησα άμεσο τερματισμό». Ωστόσο το Κίνημα Οικολόγων και Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει ότι οι εργασίες συνεχίζονται παράνομα, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους, οι επιθεωρητές αλλά και τα μέλη του κινήματος που είχαν σταλεί στο σημείο απειλήθηκαν από τα συνεργεία και αρνούνταν να σταματήσουν τα έργα.

“Αποδεικνύεται ότι εκεί όπου θα γίνει η δεξίωση είναι δασική γη. Έπρεπε να πάρει άδεια και από το Τμήμα Δασών. Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου λέει ότι έχει πάρει άδεια από το Τμήμα Δασών. Το Τμήμα Δασών το διαψεύδει” δήλωσε ο Γιώργος Περδίκης.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδης, ήταν κατηγορηματικός σε δηλώσεις του στο alphanews.live λέγοντας πως δεν δόθηκε άδεια από το Τμήμα του και η υπόθεση διερευνάται. Απ’ την άλλη, ο αρμόδιος Αστυνομικός Σταθμός της Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε ότι δεν έχει λάβει επιστολή εντολής υποχρεωτικής αναστολής των εργασιών.

Πηγή: Alpha Κύπρου

Best of internet