Quantcast
THE STREAM

Δικαστικός επιμελητής πανηγυρίζει την κατάσχεση τοπικής επιχείρησης στο Ρέθυμνο

Φρόντισε να βγάλει και διάγγελμα απ’ το αεροδρόμιο πριν αναχωρήσει από την Κρήτη


THE NEWSROOM · 4 Σεπτεμβρίου 2017

Αφού πραγματοποίησε την κατάσχεση μιας τοπικής επιχείρησης στο Ρέθυμνο για λογαριασμό αμερικάνικου fund, ένας δικαστικός επιμελητής φρόντισε να στείλει και μήνυμα στους Ρεθυμνιώτες σε ύφος «ω τι σας έκανα»,δηλώνοντας εκτός των άλλων ότι με χαρά θα επισκεπτόταν ξανά το Ρέθυμνο για να πραγματοποιήσει κάποια άλλη κατάσχεση.

Τις δηλώσεις με το προκλητικό ύφος τις έκανε ο δικαστικός επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, λίγο πριν την αναχώρησή του. Αναφερόμενος στην κατάσχεση μίλησε για θρίαμβο της δικαιοσύνης έναντι ενός «δύστροπου κακοπληρωτή», ενώ ευχαρίστησε προσωπικά τον αρχηγό της Αστυνομίας, προφανώς για την παρουσία ΜΑΤ στο σημείο όπου θα γινόταν η κατάσχεση. Επιπλέον στο βίντεο ευχαριστεί όσους Ρεθυμνιώτες δεν συμπαραστάθηκαν στον μαγαζάτορα, την αστυνομία που βοήθησε στην κατάσχεση. Μεταξύ άλλων, ο δικαστικός επιμελητής αναφέρει για τους Κρητικούς:

Αν κάποιος έντιμος Κρητικός πιστεύει ότι ένας δικαστικός λειτουργός έχει θίξει την τιμή και την υπόληψή του, να πάρει το κουμπούρι του ή το κρητικό μαχαίρι του και να έρθει να με αντιμετωπίσει και να ξέρει ότι δε θα προβάλω καμία αντίσταση.

Να έρθει πλυμένος, χτενισμένος, να με αντιμετωπίσει.

Αλλά από έναν άπλυτο, βρωμιάρη, ξεδοντιάρη από αυτό το πλήθος δεν θα ανεχτώ ούτε κουβέντα.

Μάλιστα τον «Σύλλογο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου» ο οποίος οργάνωνε και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αλλά και που έχει σώσει αρκετές περιπτώσεις κατασχέσεων, ο δικαστικός επιμελητής τον χαρακτηρίζει ως «απόστημα» και προειδοποιεί ότι θα επιτρέψει πάλι στην Κρήτη σε περίπτωση ανομίας:

Η κατάσχεση επιχείρησης ενδυμάτων που έκανε ο κ. Παναγόπουλος εξ ονόματος του αμερικανικού επενδυτικού fund «Sankaty Advisors» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και πολιτών στο Ρέθυμνο που προσπάθησαν να την αποτρέψουν. Ένας από τους διαμαρτυρόμενους το πρωί του Σαββάτου επιτέθηκε και στον ίδιο χτυπώντας τον στο πρόσωπο. Ο ίδιος συνελήφθη αργότερα και ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη.

Όπως διαβάζουμε στην ΕΦΣΥΝ, ο οφειλέτης φέρεται να έχει ζητήσει επανειλημμένα ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου του, όμως η εταιρία fund έχει υπέρογκες απαιτήσεις, μεγαλύτερες και από τις δυνατότητές του προ κρίσης. Συγκεκριμένα, ενώ πλήρωνε στην τράπεζα μέσω leasing 15.000 ευρώ μηνιαίο ενοίκιο, η επενδυτική εταιρία που αγόρασε το «κόκκινο» δάνειό του, του ζητά την άμεση καταβολή 300.000 ευρώ και 17.000 μηνιαίο ενοίκιο. Από το δάνειο των περίπου 2 εκατομμυρίων ο συγκεκριμένος οφειλέτης έχει αποπληρώσει περίπου 700.000 ευρώ.

Πηγή: ΕΦΣΥΝ, cretedoc.gr

Best of internet