Quantcast
THE STREAM

Οι ΗΠΑ απαντούν στην Β. Κορέα στέλνοντας βομβαρδιστικά αεροσκάφη στα σύνορα

Έκαναν προσομοίωση επιδρομής εναντίον εγκαταστάσεων της Βορείου Κορέας


THE NEWSROOM · 31 Αυγούστου 2017

Πλανήτης γη 2017μ.Χ. και οι πιθανότητες έναρξης ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου ίσως τελικά εξαρτώνται από το πως θα διαχειριστούν τις διεθνείς σχέσεις ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ. Μετά από πατήματα κουμπιών για εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και από εκατέρωθεν προκλητικές δηλώσεις και στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας, είναι ασφαλές να πούμε ότι γίνεται της Κορέας στην Κορεάτικη χερσόνησο.

Δύο μέρες μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας πάνω από την Ιαπωνία (και δύο μέρες μετά τη δημοσίευση ότι ο Κιμ έγινε για τρίτη φορά πατέρας),  τώρα οι ΗΠΑ στέλνουν νέο μήνυμα ισχύος στον Κιμ, στέλνοντας έξι από τα πλέον προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη τους  μαζί με αεροπορικές δυνάμεις της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας σε κοινή άσκηση πάνω από την Κορεατική χερσόνησο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το REUTERS, οι ΗΠΑ έστειλαν δύο υπερηχητικά βομβαρδιστικά τύπου B-18 και τέσσερα στέλθ F-35B που πέταξαν μαζί με τέσσερα νοτιοκορεατικά μαχητικά τύπου F-15K, σε μια προσομοίωση επιδρομής εναντίον εγκαταστάσεων κομβικής σημασίας της Βορείου Κορέας, όπως διέρρευσαν νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Τα αμερικανικά μαχητικά απογειώθηκαν από τη βάση Ιβακούνι στην Ιαπωνία, ενώ τα βομβαρδιστικά ξεκίνησαν από την αμερικανική νήσο Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, την οποία η Πιονγκγιάνγκ έχει απειλήσει στο παρελθόν.

Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της προειδοποίησε την Ιαπωνία ότι αν συνεχίσει να ακολουθεί τυφλά τις ΗΠΑ κινδυνεύει με «επικείμενη αυτοκαταστροφή», ενώ στη συνέχεια σχολίασε τις εξελίξεις μέσω του βορειοκορεάτικου πρακτορείου ειδήσεων KCNA:

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και οι νοτικοκορεάτικες μαριονέτες δεν κρύβουν τη στρατιωτική τους φύση, ισχυριζόμενοι ότι οι ασκήσεις τους έχουν σκοπό να ‘απαντήσουν’ τις βαλλιστικές εκτοξεύσεις πυραύλων της ΛΔΚ και την ανάπτυξη του πυρηνικού μας προγράμματος. Aλλά η άγρια στρατιωτική επίθεση των εχθρών δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πράξη πανικού όλων όσων επλήγησαν από την βαλλιστική εκτόξευση του πύραυλου από τον στρατό της ΛΔΚ ως η πρώτη στρατιωτική επιχείρηση στον Ειρηνικό.

Εν τω μεταξύ ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, λίγες ώρες αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε να απορρίπτει τη διπλωματική οδό, έσπευσε να τα μαζέψει, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πάντοτε θα έχουν διπλωματικές λύσεις στη διάθεσή τους για την αντιμετώπιση της Βορείου Κορέας.

Αναρωτιώμαστε τι θα σκαρφιστεί μετά για απάντηση ο αγαπημένος ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και αν υπάρχει κάποιο άλλο κόμβιον που προτίθεται να πιέσει προκειμένου να την μπει στον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Πηγή: Reuters

Best of internet