Quantcast
THE STREAM

Με επίσημο ένδυμα πλημμύρας εμφανίστηκε η Μελάνια Τράμπ στο πλημμυρισμένο Τέξας

Η σύζυγος του Ηγέτη του Ελεύθερου Κόσμου προσέτρεξε να βοηθήσει τα θύματα του Τυφώνα Χάρβεϊ


THE NEWSROOM · 30 Αυγούστου 2017

Μεγάλη είναι η καταστροφή στην πολιτεία Τέξας των ΗΠΑ από τον τυφώνα Χάρβεϊ που την πλήττει από την Παρασκευή 25/8. Ο τυφώνας είναι η ισχυρότερη καταιγίδα που πέρασε από το Τέξας τα τελευταία 50 χρόνια, έχει βαρύ κόστος σε ζωές και υλικές καταστροφές σε σημείο που να θυμίζει την καταστροφική καταιγίδα Κατρίνα που είχε σαρώσει τη Νέα Ορλεάνη το 2005.

Οι νεκροί από αίτια που σχετίζονται με την καταιγίδα έχουν φτάσει τους 30, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους με χιλιάδες να έχουν μείνει επιβεβαιωμένα άστεγοι, ενώ τα καταφύγια της πρωτεύουσας του Τέξας Χιούστον είναι πλέον ασφυκτικά γεμάτα, όπως και τα νοσοκομεία στα οποία συνωστίζονται οι τραυματίες. Ο Χάρβεϊ είναι υποψήφιος για την καταιγίδα η οποία έκανε ρεκόρ βροχόπτωσης στις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Τα σωστικά συνεργεία της αστυνομίας και της πυροσβεστικής δεν επαρκούν οπότε οι μεμονωμένοι πολίτες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να σώσουν, να απεγκλωβίσουν και να εντοπίσουν αγνοούμενους. Φουσκωτά, ημιφορτηγά, γουρούνες και οτιδήποτε έχει ο καθένας έχουν επιστρατευτεί για να βοηθήσουν. Παρότι οι προσπάθειες μέχρι στιγμής είναι ακόμη στραμμένες στην έρευνα και τη διάσωση, το εκτιμώμενο κόστος φαίνεται πως θα φτάσει τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολλάρια, σύμφωνα με ειδικούς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επισκέφτηκε χτες τις πληττόμενες περιοχές του Τέξας για να επιθεωρήσει την κατάσταση και να δείξει στους πολίτες ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι κοντά τους. Δυστυχώς για τον Τραμπ, η επίσκεψη αυτή κατέληξε να γελοιοποιείται όπως πολλές ακόμη στιγμές του διαδόχου του Μπαράκ Ομπάμα.

Η στιγμή που τράβηξε αυτή τη φορά τα φώτα της δημοσιότητας ήταν η εμφάνιση της γυναίκας του, Μελάνια Τραμπ. Οι κάμερες κατέγραψαν ότι καθώς το προεδρικό ζεύγος πήγαινε επιβιβαστεί στο Air Force One, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είχε διαλέξει ένα ντύσιμο καλό για το Instagram αλλά όχι ιδιαίτερα ταιριαστό για πλημμυρισμένες περιοχές ομολογουμένως.

 

Η Μελάνια Τραμπ είχε φορέσει ψηλοτάκουνη γόβα στιλέτο και γυαλί πιλότου για να επισκεφτεί το Τέξας.

Η επιλογή της έγινε δεκτή με άπειρο χλεβασμό στα κοινωνικά δίκτυα των ΗΠΑ σχεδόν αμέσως και μπορεί κανείς να υποθέσει με ασφάλεια πως αυτό ήταν ο λόγος που όταν το αεροπλάνο έφτασε στο Τέξας, σύζυγος του Τραμπ είχε αλλάξει τα τακούνια με αθλητικά.

Φυσικά όπως και στο Τέξας, η ζημιά είχε ήδη γίνει.

(Πηγές: 1, 2, 3)

Best of internet