Quantcast
THE STREAM

Πλακάκια μπάνιου και ένα παλιό καζανάκι ήταν τελικά ο θησαυρός που έψαχνε ο Δήμος Τρίπολης στην πλατεία Άρεως

Τα σκουπίδια ενός ανθρώπου είναι ο θησαυρός μιας πόλης


Χρήστος Πρόεδρος · 29 Αυγούστου 2017

Άλλη μια συγκλονιστική καταυλακιώτικη ιστορία με σασπένς και συμπόνια για το ανθρώπινο είδος και ολίγον τι από Αρκαδικό Uncharted έρχεται στην επικαιρότητα. Η σημερινή ημέρα, Τρίτη 29 Αυγούστου, αναμένεται να γραφτεί στην ιστορία της Τρίπολης, ως η ημέρα που παραλίγο να βρεθεί ένας αμύθητος θησαυρός στην καρδιά της Αρκαδικής πρωτεύουσας. Αυτό επειδή από το πρωί της σημερινής ξεκίνησαν οι ανασκαφές στην πλατεία Άρεως για την ανεύρεση χαμένου θησαυρού, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης που είχε συμφωνήσει να γίνουν οι ανασκαφές για να βρεθεί ο θησαυρός.

Τον Οκτώβρη του 2016 ο Δήμος Τρίπολης έκανε δεκτή την αίτηση του κ. Βασίλειου Παπαλαμπρακόπουλου για να γίνει ανασκαφή προκειμένου να βρεθεί θησαυρός στο χώρο του Πάρκου της Πλατείας Άρεως. Με τον όρο ότι εάν βρεθεί ο πολυπόθητος θησαυρός, ο Δήμος θα είναι δικαιούχος στο 50% και το άλλο 50% θα πάει σε αυτούς που έκαναν το αίτημα, το δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης έδωσε έγκριση και όπως αντιλαμβάνεστε, η μεγάλη ημέρα του κυνηγιού έφτασε.

Όπως διαβάζουμε στο arcadiaportal.gr, από πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης η Αστυνομία απέκλεισε τον χώρο πίσω από τη μαρμάρινη βρύση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη και δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει, εκτός, από το συνεργείο του Δήμου. Γύρω στις 10:00 π.μ. η Αρχαιολογία, ο Δήμος και η Αστυνομία περίμεναν ένα μεγάλο σκαπτικό μηχάνημα, προκειμένου να ξεκινήσει την ανασκαφή. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί και πολλοί πολίτες, οι οποίοι περιμένουν μάλλον να δουν ότι είχαν δίκιο εξ’ αρχής όλοι όσοι υποστήριζαν ότι στο σημείο δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από μπάζα από παλιές τουαλέτες.

Live video | Ξεκίνησαν ανασκαφές για θησαυρό στο πάρκο της Πλα…

Live video | Ξεκίνησαν ανασκαφές για θησαυρό στο πάρκο της Πλατείας Άρεως!

Posted by Kalimera-Arkadia.gr on Montag, 28. August 2017

ΤΟ ΓΚΡΑΝΓΚΙΝΙΟΛΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΙΚΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
06:30

Σκαπτικά μηχανήματα βρίσκονται στο πάρκο της Πλατείας Άρεως, απέναντι από το ναό του Προφήτη Ηλία, έτοιμα να σκάψουν για να βρουν χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα.

08:00

Αρχίζουν οι εργασίες ανασκαφής για να αποκαλυφθεί ο Τριπολιτσιώτικος θησαυρός σε όλο του το μεγαλείο. Η ανασκαφή έφτασε σε βάθος δύο μέτρων.

09:00

Τα σκαπτικά μηχανήματα επιτέλους ανακαλύπτουν κάτι μεταλλικό. Μια πλεξίδα από σίδερα η οποία μάλλον αποτελούσε βάση για παλιές υπόγειες τουαλέτες που υπήρχαν στην περιοχή. Αφού η πυροσβεστική έκοψε τα σίδερα, το συνεργείο συνέχισε να εργάζεται πυρετωδώς για τον ευγενή σκοπό.

10:00

Το συνεργείο με τα σκαπτικά ψάχνει για χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης αξίας.

11:00

Ένα ακόμα μεγαλύτερο σκαπτικό μηχάνημα με μεγαλύτερη τσάπα έρχεται να προστεθεί στο χρυσοθηρικό δυναμικό του δήμου. Τελικά βρίσκει αξιόλογες ποσότητες από μπάζα, σιδερόβεργες και πλακάκια από τουαλέτες που βρίσκονταν παλιά στο σημείο.

11:10

Ειδικός ραδιολόγος έρχεται από το Άστρος Κυνουρίας για να προστεθεί στις ειδικές δυνάμεις των στεριανών πειρατών. Η ράβδος του ραδιολόγου δίνει σήμα για σίδηρο και όχι για χρυσό. Τελικά ανακαλύπτεται ένα παλιό καζανάκι.

12:00

Ο δασάρχης έρχεται να προστεθεί στο επιτελείο των εξερευνητών, σε περίπτωση που θα δινόταν παράταση στα έργα. Τελικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του arcadiaportal.gr όλα τα έργα σταμάτησαν στις 13:00

 

Πηγή: arcadiaportal.gr, kalimera-arcadia.gr

Best of internet