Quantcast
THE STREAM

H Nότια Κορέα απαντά στις προκλήσεις του Κιμ ρίχνοντας 8 βόμβες κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα

Μια ψυχραιμία κάπου με τα κουμπιά


THE NEWSROOM · 29 Αυγούστου 2017

Οχτώ βόμβες έριξε η Νότια Κορέα κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, σε μια επίδειξη “συντριπτικής δύναμης” όπως αναφέρουν τα τοπικά media, μετά την τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας πάνω από την Ιαπωνία.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in ζήτησε ο ίδιος την «απάντηση» στη Βόρεια Κορέα, η οποία απάντηση περιλάμβανε τέσσερα αεριωθούμενα μαχητικά F15K, τα οποία έριχναν βόμβες πολλαπλών δυνατοτήτων, τύπου MK84, σε σκοπευτήριο κοντά στα δια-κορεατικά σύνορα στο Taebaek, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Νότιας Κορέας σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Όπως διαβάζουμε στον Independent, η βόμβα MK-84 είναι μια βόμβα 900 κιλών και μπορεί να δημιουργήσει κρατήρα 11 μέτρων στη γη και 3,5 μέτρων στο μπετόν. Η Νότια Κορέα δήλωσε ότι και οι οχτώ βόμβες έπεσαν στους προβλεπόμενους στόχους τους μέσα στο έδαφος της χώρας.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου, του Μουν, Γιουν Γιουνγκ-τσαν δήλωσε ότι οι ασκήσεις βομβαρδισμού διατάχθηκαν αμέσως μετά τη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπου συζητήθηκαν πιθανά μέτρα αντιμετώπισης που θα μπορούσε να πάρει η Σεούλ εναντίον της πρόκλησης βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ.

Best of internet