Quantcast
THE STREAM

Άντρας λήστευε τράπεζες στη Θεσσαλονίκη με μάσκα νεκροκεφαλή, ψεύτικο πιστόλι και τσεκούρι

Ο τύπος κατάφερε δύο ληστείες με αποκριάτικα props


THE NEWSROOM · 26 Αυγούστου 2017

Το μεγαλύτερο όπλο απ’ όλα είναι ο φόβος αγαπητοί φίλοι και αυτό είναι κάτι που προφανώς το γνώριζε αυτός ο αν μη τι άλλο κινηματογραφικού τύπου ληστής από την Θεσσαλονίκη.  Ο 35χρονος δράστης, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα έβλεπε πολλές ταινίες, είχε ήδη πραγματοποιήσει δύο ληστείες και είχε και κάνει και άλλες δύο απόπειρες ληστείας σε τράπεζες με βασικό του όπλο ένα ψεύτικο πιστόλι, μια μάσκα νεκροκεφαλή, ένα τσεκόυρι και προφανώς γενικά τον αέρα του κακού-κακού-καριόλη.

Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν περιπτώσεις ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 35χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και παράβασης του Νόμου Περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο παραπάνω, εμπλέκεται σε δύο περιπτώσεις ληστειών, και σε δύο απόπειρες ληστειών, σε τραπεζικά υποκαταστήματα της Ανάληψης και της Καλαμαριάς που έλαβαν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αφαιρώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.820 ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος, για τη διάπραξη των ληστειών, εισήλθε σε τρία εκ των υποκαταστημάτων, έχοντας στην κατοχή του ψεύτικο πιστόλι και τσεκούρι. Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 25-08-2017 στην περιοχή της Καλαμαριάς, κατά την οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ανωτέρω, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, όπου στο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

1 πιστό αντίγραφο πιστολιού,

1 τσεκούρι,

1 κουκούλα τύπου fullface,

1 μάσκα προσώπου

3 τεμάχια ελαστικών γαντιών, τα οποία χρησιμοποιούσε κατά περίπτωση για τη διάπραξη των ληστειών,

το χρηματικό ποσό των 3.420 ευρώ, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Εμείς φυσικά περιμένουμε τη στιγμή που κάποιος μερακλής θα αποπειραθεί να ληστέψει τράπεζα φορώντας μάσκα ομορφιάς.

Best of internet