Quantcast
THE STREAM

Εργοδότης στην Ηλεία πλήρωσε με χασίς τα μεροκάματα των εργατών του

Ελπίζουμε να μην ήπιαν όλο το μπόνους του καλοκαιριού από την πρώτη μέρα


THE NEWSROOM · 25 Αυγούστου 2017

Άλλοι δίνουν τα ρέστα σε τσίχλες, άλλοι δίνουν τα ρέστα σε τάπες, άλλοι όταν δεν έχουν λεφτά πληρώνουν τους εργάτες με χόρτο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο εργοδότης από τη γη της επαγγελίας (σ.σ. το νομό Ηλείας) φέρεται να πλήρωσε τελικά τους εργάτες με ινδική κάνναβη αντί για λεφτά, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα τα οποία πιστεύουμε επειδή, γιατί να φανταστείς κάτι τέτοιο εκτός από το να γίνεις άρθρο στο News Section του Luben.TV;

Η αστυνομία μετά από έρευνα ανακάλυψε μεγάλη ποσότητα χαισίς στην κατοχή τεσσάρων εργατών από το Πακιστάν ηλικίας  25, 26, 26 και 39 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εργάζονταν σε καλλιέργεια πιπεριού στην περιοχή. Όπως αποκάλυψαν οι εργάτες, αφού είχαν ολοκληρώσει τη δουλειά τους ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη της καλλιέργειας που κατοικεί σε γειτονικό χωριό να τους πληρώσει. Εκείνος όμως αντιμετώπιζε μάλλον ένα κάποιο πρόβλημα ρευστότητας, οπότε τους πρότεινε αντί για λεφτά να τους πληρώσει με 215 g κάνναβης και να “πατσίσουν” τα μεροκάματα.

Οι εργάτες αφού ήδη είχαν κάνει τη δουλειά, δέχτηκαν την ανταλλαγή, και το περιστατικό έγινε γρήγορα γνωστό στην Αστυνομία. Όπως διαβάζουμε στο patrisnews, οι τέσσερις συνελήφθησαν και οι αστυνομικοί αναζήτησαν πλέον και τον 48χρονο ιδιοκτήτη της καλλιέργειας πιπεριού ο οποίος συνελήφθη και αυτός. Οι εργάτες μάλιστα υποστήριξαν ότι και στο πρόσφατο παρελθόν είχαν αγοράσει κάνναβη για προσωπική τους χρήση από τον ίδιο άνθρωπο, οπότε ίσως δεν ήταν και μεγάλο πρόβλημα η πληρωμή σε είδος.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για υποθέσεις παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και χθες σχηματίστηκε νέα δικογραφία σε βάρος του και σε βάρος των τεσσάρων Πακιστανών και σήμερα όλοι θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας. Ωστόσο ο ιδιοκτής δεν κατάφερε να δικαιολογήσει πως βρέθηκε στην κατοχή του όλη αυτή η κάνναβη, αλλά στην τελική δεν είναι απίθανο να ξεφύτρωσε μόνη της απ’ το πουθενά.

Best of internet