Quantcast
THE STREAM

Κάθειρξη 40 ετών για σεξουαλική κακοποίηση στον πρώην πρόεδρο οικοτροφείου στον Πειραιά

Για αποπλάνηση ανηλίκων καταδικάστηκε ο Κωνσταντίνος Λαλαούνης, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.


Κορίνα Πετρίδη · 23 Αυγούστου 2017

Σε 40 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο 86χρονος Κωνσταντίνος Λαλαούνης, πρώην πρόεδρος του ιδιωτικού οικοτροφείου «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά, από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο Λαλαούνης, που διετέλεσε πρόεδρος του ιδιωτικού οικοτροφείου για 35 χρόνια, κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και, τέλος, της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, από εργαζόμενο σε φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2011, όταν ένας 13χρονος τρόφιμος του οικοτροφείου με μικρή διανοητική υστέρηση, αποκάλυψε σε μία καθηγήτριά του ότι ο τότε πρόεδρος του οικοτροφείο τον απομόνωνε σε διάφορους χώρους του οικοτροφείου του και στο σπίτι του στη Δροσιά με σκοπό να τον θωπεύσει και να τον αυνανίσει. Η καθηγήτρια τότε προχώρησε σε γραπτή αναφορά στο Συνήγορο του Παιδιού.

Από τις καταθέσεις των τροφίμων προέκυψε ότι ο Κωνσταντίνος Λαλαούνης επέλεγε πάντα τα πιο αδύναμα που παιδιά, που δεν μπορούσαν να προβάλουν αντίσταση και προχωρούσε σε θωπείες στα γεννητικά όργανα και στα οπίσθια, φιλιά στο στόμα και στον λαιμό, δαγκώματα στα χείλη και αυνανισμό.

Η καθημερινότητα των παιδιών περιελάμβανε πέραν της σεξουαλικής κακοποίησης, τη διεκπεραίωση βαριών εργασιών, την τιμωρητική μεταχείριση και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Εν τω μεταξύ, μέχρι να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο, ο Τύπος εκθείαζε το συγκεκριμένο οικοτροφείο κάνοντας λόγο για «διάπλατα ανοιχτή αγκαλιά», για παροχή «οικογενειακής θαλπωρής και τη ζεστασιάς», ενώ χαρακτήριζε το εγχείρημα ως «ανεκτίμητο και πρωτοποριακό».

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο ιδρυτής του οικοτροφείου, Κωνσταντίνος Λαλαούνης, είχε προηγουμένως διατελέσει επιμελητής ανηλίκων στο Δικαστήριο Πειραιά.

Ο πρώην πρόεδρος του οικοτροφείου ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά τον κατηγόρησαν επειδή δεν τους παρείχε πολυτελή ρούχα και υποδήματα, κινητά και ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαι καθαρός, δεν έχω πειράξει τίποτα και κανένα παιδί. Είμαστε σπίτι αγάπης, βοήθειας και συμπαράστασης. Μπορεί να έγιναν και παραλείψεις, αλλά τα υλικά μας ήταν της αγάπης. Δεν είχα αυστηρότητα, δεν ήμουν τιμωρός, ήθελα να υπάρχει τάξη και πειθαρχία».

«Δεν έχω κάνει τίποτα, αρνούμαι τις κατηγορίες, μάρτυς μου ο Χριστός, την εικόνα του οποίου έχετε πίσω σας» είπε στο Δικαστήριο.

Best of internet