Quantcast
THE STREAM

Ένα 14χρονο αγόρι συνελήφθη στη Σαουδική Αραβία επειδή χόρευε Μακαρένα στη μέση του δρόμου

Αν βρεθεί ένοχος, ο νεαρός μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και με μαστίγωμα


THE NEWSROOM · 22 Αυγούστου 2017

Άλλο ένα αξιοσημείωτο παράπτωμα πρόκειται να τιμωρήσει η Σαουδική Αραβία. Η αστυνομία της θεοκρατικής μοναρχίας συνέλαβε έναν 14χρονο, ο οποίος είχε γίνει viral σε ένα περσινό βίντεο όπου χόρευε το γνωστό μας Μακαρένα στη μέση του δρόμου στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Στο βίντεο ο πιτσιρικάς φαίνεται να χορεύει στη μέση ενός δρόμου τεσσάρων λωρίδων και να σταματάει την κίνηση. Το κλιπάκι εμφανίστηκε πριν ένα χρόνο περίπου στο Ίντερνετ αλλά αργότερα κατέβηκε. Επανεμφανίστηκε όμως πρόσφατα online και έγινε δεκτό με ενθουσιασμό.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας συνταγματάρχης Άτι μπιν Ατίγια αλ-Καρσί δήλωσε πως ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί αφότου συγκεντρώθηκαν σχετικές αποδείξεις και ολοκληρώθηκαν “εμπιστευτικές έρευνες“. Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα αυτό το μήνα είχε συλληφθεί από τις αρχές ένας Σαουδάραβας performer επειδή έκανε dab (αυτό που καταλάβατε) σε μια συναυλία στη πόλη Ταΐφ στα δυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα οι κατηγορίες για τις οποίες συνελήφθη το αγόρι περιλαμβάνουν “παράβαση δημόσιας ηθικής” και “παρεμπόδισης της κυκλοφορίας” και πρόκειται να παραπεμφθεί στο Δημόσιο Εισαγγελέα. Αν βρεθεί ένοχο, το αγόρι μπορεί να αντιμετωπίσει σκληρές ποινές με βάση τους υπερσυντηρητικούς νόμους του βασιλείου – μεταξύ άλλων φυλάκιση και μαστίγωμα.

 

(πηγές: 1, 2)

 

 

Best of internet