Quantcast
THE STREAM

Άκυρο στην κυβέρνηση ρίχνει το ΣτΕ σταματώντας την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ

Μετά τις άδειες των καναλιών το Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζει νέο φιάσκο για το ΣΥΡΙΖΑ


THE NEWSROOM · 18 Αυγούστου 2017

Mετά τις τηλεοπτικές άδειες, άλλο ένα χαστούκι έριξε το ΣτΕ στην κυβέρνηση, αυτή τη φορά για τη διαδικασία εκκαθάρισης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, η οποία αναστέλλεται με σημερινή απόφαση του Συμβουλίου. Το σταμάτημα της διαδικασίας εκκαθάρισης αλλά και της αλλαγής του Δ.Σ. (το οποίο θα είχε πρόεδρο τον πατέρα Παππά) είχαν αιτηθεί οι πρώην μέτοχοι και ο πρώην πρόεδρος Χρ. Στεφανίδης.

Το σκέλος περί αλλαγής του Δ.Σ. δεν έγινε δεκτό, αλλά το ΣτΕ δέχτηκε το σταμάτημα της διαδικασίας εκκαθάρισης, όπως ορίζεται από το άρθρο 25 του νόμου που έχει να κάνει με τη διαδικασία και το κόστος της εξαγοράς. Όπως ορίζει το άρθρο:

“Kατά την πρώτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο αναθέτει με διεθνή διαγωνισμό σε ελεγκτική εταιρεία την αποτίμηση της αξίας της επιχείρησης και τη διενέργεια των πράξεων της παραγράφου 7 του άρθρου 27. Στην αξία δεν περιλαμβάνεται αυτή που οφείλεται στο μονοπωλιακό χαρακτήρα της επιχείρησης ούτε η αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΑΣΘ.”

Η απόφαση του ΣτΕ έχει ισχύ μέχρι να αποφασίσει σχετικά με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Είναι η δεύτερη φορά μετά τις άδειες που το ΣτΕ κάνει τέτοια νίλα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μάλιστα, την πλευρά του παλιού ΟΑΣΘ θα εκπροσωπήσει στο ΣΤΕ ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και νομικός Πάνος Λαζαράτος, ο οποίος ήταν και συνήγορος των καναλιών στην ανάλογη υπόθεση ένα χρόνο πριν. Οι πληροφορίες βέβαια αναφέρουν πως και η κυβέρνηση θα ρίξει τα βαριά της όπλα στη δικαστική μάχη για να κερδίσει την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης.

Το νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση για τον ΟΑΣΘ περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο καινούριων φορέων: των Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης και Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ προβλέπεται να γίνει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2019.

Όπως είχε δηλώσει σχετικά ο υπουργός Υποδομών Χρ.Σπίρτζης για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ:

“Η επιλογή των προσώπων που πλαισιώνουν τη διοίκηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης αποτελεί κεντρική επιλογή εκκαθάρισης και διαφάνειας σε έναν χώρο που ήταν η πρωτεύουσα της διαπλοκής και του παρακράτους στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.”

Mένει να δούμε αν θα αλλάξει κάτι ή θα μείνει πάλι μια πανωλεθρία όπως με τις άδειες των καναλιών.

(πηγή)

Best of internet