Quantcast
THE STREAM

Οξύθυμος καταστηματάρχης πυροβόλησε και απείλησε με σπαθί εφοριακούς στο Βόλο

Πολύ ιδιαίτερη περίπτωση αυτή του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου


THE NEWSROOM · 18 Αυγούστου 2017

Ριζοσπαστικές μεθόδους φαίνεται πως έχει υιοθετήσει μια κατηγορία συμπολιτών μας ενάντια στους ελέγχους της εφορίας. Αφού ένας επιχειρηματίας προσπάθησε να πλακώσει στο ξύλο έναν υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών στην Πάτμο, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος άρχισε να πυροβολεί για εκφοβισμό εναντίον εφοριακών.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν τρεις εφοριακοί έκαναν έλεγχο σε κατάστημα της Αγριάς Βόλου, εντόπισαν παραβάσεις και έριξαν πρόστιμο στον καταστηματάρχη. Τότε σύμφωνα με το ΣΚΑΙ αυτός αρχικά τους επιτέθηκε και άρχισε να ανεμίζει ένα σπαθί για εκφοβισμό, ενώ τελικά άρχισε και να πυροβολεί στον αέρα για να τους τρομάξει.

Ο άντρας τελικά συνελήφθη από την Αστυνομία, η οποία και βρήκε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χρυσές λίρες και όπλα στην κατοχή του. Ο υπουργείο Οικονομικών σχολίασε τα γεγονότα ως εξής:

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χθες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα. Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν»

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας ανέφερε τα εξής:

«Συνελήφθη χθες (17 Αύγουστου 2017) σε περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου,, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ απείλησε λεκτικά τρεις υπαλλήλους της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Θεσσαλονίκης, οι οποίοι λίγο πριν είχαν προβεί σε έλεγχο του καταστήματός του και βεβαίωσαν φορολογική παράβαση. Οι υπάλληλοι ενημέρωσαν σχετικά τις αστυνομικές Αρχές, αναφέροντας ότι κατά την απομάκρυνση τους αντιλήφθηκαν κρότο, που εκτιμούν ότι προήλθε από χρήση όπλου. Ο ιδιόκτητης συνελήφθη και από την έρευνα στο κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε (5) φυσίγγια, πιστόλι κρότου με γεμιστήρα που περιείχε κάλυκα αβολίδωτου φυσιγγίου και (2) σπαθιά, τα οποία κατείχε παράνομα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε (6) φυσίγγια, (60) φυσίγγια, δύο κάλυκες φυσιγγίων, (13) αβολίδωτα φυσίγγια, τα οποία επίσης κατείχε παράνομα. Βρέθηκαν ακόμα μεγάλο χρηματικό ποσό καθώς και χρυσές λίρες, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα της κατοχής τους και η τυχόν διάπραξη φορολογικών ή άλλων σχετικών οικονομικών παραβάσεων. Επιπλέον, κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα με (25) φυσίγγια, την οποία ο 54χρονος κατείχε νόμιμα. Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.»

(πηγές: 1, 2)

Best of internet