Quantcast
THE STREAM

Προς έκπληξη όλων: Κολλητός της Χρυσής Αυγής ηγετικό στέλεχος των νεοναζί της Βιρτζίνια

Ένας από τους ηγέτες των ακροδεξιών είναι παλιός γνώριμος της ναζιστικής οργάνωσης


THE NEWSROOM · 17 Αυγούστου 2017

Πολλά κόμματα και οργανώσεις έχουν αδερφά και συνεργαζόμενα κόμματα στο εξωτερικό, ή συμμετέχουν και σε μεγάλες ενώσεις όπως πχ η Σοσιαλιστική Διεθνής που είχε για πρόεδρο το ΓΑΠ. Aν κάνουμε τη χάρη να ονομάσουμε κόμμα τη ναζιστική συμμορία που λέγεται Χρυσή Αυγή, μπορούμε να πούμε ότι κι αυτή έχει τις δικές τις διεθνείς επαφές, οι οποίες προς έκπληξη κανενός είναι κι αυτές ναζιστικές συμμορίες.

Αυτή τη φορά, διεθνής επαφή είναι ο 26χρονος νεοναζί Μάθιου Χάιμπαχ από τις ΗΠΑ ο οποίος είναι παλιόφιλος της Χρυσής Αυγής όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του με τον Μιχαλολιάκο και τον Παππά. Ο Χάιμπαχ σύμφωνα με μέσα των ΗΠΑ είναι ένας από αυτούς που βρέθηκαν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια φορώντας κράνος ως μέλος της οργάνωσης Traditionalist Worker Party, η οποία παρά το διακριτικό όνομα είναι μια ρατσιστική νεοναζιστική οργάνωση.

Η Χρυσή Αυγή είχε ήδη πανηγυρίσει τη φασιστική συγκέντρωση Unite the Right στην ιστοσελίδα της με το σχόλιο «οι ομάδες περιφρούρησης της εθνικιστικής πορείας έτρεψαν σε φυγή τους antifa, ενώ στους δρόμους της Βιρτζίνια έκαναν την εμφάνισή τους μέλη των τοπικών ομάδων πολιτοφυλακής (militia) εξοπλισμένα με πολεμικά τυφέκια». Φυσικά για λόγους τακτ οι ομάδες αντίφα ήταν αυτές που ευθύνονται για τη βία.

Η Χρυσή Αυγή δεν ανέφερε ότι είχε επαφές με έναν από αυτούς, αν και στο παρελθόν έχει δηλώσει πως τον γνωρίζει και τον υποστηρίζει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξανδου Κόντη στη «Real News», η Χρυσή Αυγή έχει δηλώσει τα εξής:

«Πρόκειται για έναν υπερδραστήριο εθνικιστή στην Αμερική που μάχεται για την Πατρίδα και τη φυλή του. Εχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είναι συνεπής οικογενειάρχης»

Tα γεγονότα του Σάρλοτβιλ της Βιρτζίνια πήραν τεράστιες διαστάσεις μετά την τρομοκρατική επίθεση που διέπραξε ένας νεαρός ακροδεξιός, ο οποίος είχε βρεθεί εκεί με τους συγκεντρωμένους oμοϊδεάτες του. Ο ακροδεξιός έπεσε πάνω στη συγκέντρωση των αντιφασιστών με το αυτοκίνητό του, αφήνοντας πίσω τους πολλούς τραυματίες και μια νεκρή: Την 32χρονη διαδηλώτρια Χέδερ Χέγιερ.

The dramatic moment a car rammed into a crowd in Charlottesville https://sptnkne.ws/fhzU

Posted by Sputnik on Sonntag, 13. August 2017

Στο μετέπειτα βέβαια της δολοφονίας της Χέγιερ από τον 20χρονο φασίστα Τζέιμς Φιλντς ο μαχητής Χάιμπαχ και οι ομοϊδεάτες του έσπευσαν να αποκηρύξουν το συμβάν ως ατυχές και να πουν ότι δε γνώριζαν το δολοφόνο. Αν αυτό σας θυμίζει τη στάση της Χρυσής Αυγής προς το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Ρουπακιά, δεν είστε μόνοι σας.

(πηγή)

Best of internet