Quantcast
THE STREAM

Το «Ο Αστερίξ και οι Θεσσαλοί» έκαναν παράσταση σε χωριό της Λάρισας

Αν και πιστεύουμε πως το «Αστερίξ και οι Λαρισαίοι» έχει ακόμη μεγαλύτερο potential


THE NEWSROOM · 17 Αυγούστου 2017
H αλήθεια είναι πως εφόσον έχει υπάρξει “Αστερίξ στην Κορσική”, δεν είναι και τόσο περίεργο να υπάρξει μια εκδοχή του γνωστού γαλάτη και δάρτη των Ρωμαίων που να τον φέρνει στη Θεσσαλία, πιο συγκεκριμένα στο χωριό Κρανιά Ελασσόνας. O “Aστερίξ και οι Θεσσαλοί” έγινε θεατρικό έργο στο χωριό του νομού Λάρισας με πρωταγωνιστές ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Ένας ντόπιος δικηγόρος ήταν αυτός ο οποίος επιμελήθηκε την θεατρική παράσταση η οποία έλαβε χώρα στο απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου στην κεντρική πλατεία του χωριού. Η συγκεκριμένη εκδοχή αντικαθιστά το ανώνυμο χωριό της Αρμορικής με την αρχαία θεσσαλική πόλη Μονδαία, η οποία ήταν κοντά στην Κρανιά και όπως φαντάζεστε συνεχίζει να αντιστέκεται στους Ρωμαίους.

Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ είναι αυτοί που εμφανίζονται στην Μονδαία με το γνωστό μαγικό ζωμό (ο οποίος είναι κρανοποτό για να τιμήσει τον τόπο) και νικάνε τους Ρωμαίους του εκατόνταρχου Μπουμπούνους που έφτασαν εκεί με διαταγές του Ιούλιου Καίσαρα. Για να τερματίσει η εντοπιότητα της φάσης, τελικά αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Μονδαίας επειδή ο Καίσαρας παντρεύεται μια κοντοχωριανή Κλεοπάτρα από την Κοζάνη.

Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα από τις φωτογραφίες. Το σύνολο είναι αρκετά φιλότιμο και περιέχει και ψητό γουρούνι για το τσιμπούσι, αν και δυστυχώς όχι το γνωστό όργιο με τα αγριογούρουνα.

Καλή ιδέα όλο αυτό αλλά πιστεύουμε πως μια εκδοχή με τίτλο “Ο Αστερίξ και οι Λαρισαίοι” έχει ακόμη περισσότερο potential. Ελπίζουμε να το πραγματοποιήσει κάποιος στο μέλλον.

Best of internet