Quantcast
THE STREAM

Σε κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου πήγαινε το παπόρι με τους 2 τόνους κάνναβης

Το λιμενικό σταμάτησε το σκάφος ανοιχτά των Κυθήρων


THE NEWSROOM · 12 Αυγούστου 2017

Μεσίστιες κυματίζουν οι τζαμαϊκανές σημαίες σε κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου μετά από την κατάσχεση δύο ολόκληρων τόνων ινδικής κάνναβης η οποία ήταν επιμελώς στριμωγμένη σε καμπίνα ταχύπλοου.

Η αρχική εκτίμιση των αρχών έκανε λόγο για 1,5 τόνο, αλλά στη συνέχεια ανέβηκαν οι τόνοι στους 2. Το σκάφος το οποίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ιταλία και έκανε μια στάση στην Αλβανία για «ανεφοδιασμό», στη συνέχεια κατέβηκε μέχρι την Πελοπόννησο και χτες Παρασκεύη, ανοιχτά από τα Κύθηρα το Ελληνικό Λιμενικό το τσίμπησε και κατέσχεσε το φορτίο.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε εδώ, το σκάφος είχε προορισμό κάποιο κοσμοπολίτικό νησί του Αιγαίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος:

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Κυθήρων, πολυτελές σκάφος αναψυχής, σημαίας Ιταλίας, το οποίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης που εκτιμάται περίπου σε δύο τόνους.

Το ανωτέρω σκάφος είχε αποπλεύσει από την Ιταλία με ενδιάμεσο σταθμό φόρτωσης του παράνομου φορτίου τις Αλβανικές ακτές, με προορισμό το Αιγαίο.

Από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, Ιταλικής και Αλβανικής υπηκοότητας και κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.

Best of internet