Quantcast
THE STREAM

Ένα πανό στο λιμάνι της Γαύδου προειδοποιεί τους τουρίστες ότι το νησί δεν θέλει ναρκωτικά

Οι κάτοικοι και η δήμαρχος της Γαύδου λένε «Τέλος τα ναρκωτικά στη Γαύδο»


THE NEWSROOM · 9 Αυγούστου 2017

Το νησί της Γαύδου, ως γνωστόν χρόνο με το χρόνο συγκεντρώνει όλο και περισσότερο κόσμο που θέλει να βιώσει την ερημική εμπειρία του ελεύθερου κάμπινγκ. Οι κάτοικοι της Γαύδου δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα με αυτό, όμως αυτό που προφανώς ενοχλεί την τοπική κοινότητα είναι τα ναρκωτικά ποιυ φέρνουν οι τουρίστες μαζί τους.

Όπως διαβάζουμε στο flashnews.gr, οι κάτοικοι της Γαύδου φαίνεται να έχουν μπουχτίσει και να έχουν εξαντλήσει όλη τους την υπομονή με τουρίστες που πηγαίνουν στο νησί για να κάνουν ναρκω-διακοπές. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από το πανό που αναρτήθηκε στην είσοδο του λιμανιού του νησιού, το οποίο με αρκετά κατηγορηματικό τρόπο αναγράφει:

Η Γαύδος πατάει πόδι / Η Γαύδος είναι η πατρίδα μας

Όλα αυτά τα χρόνια σας υποδεχόμαστε για να μοιραστούμε τη γαλήνη και την ομορφιά της

Είμαστε απλοί άνθρωποι, δεν χρειαζόμαστε ναρκωτικά για να δούμε πόσο γαλανός είναι ο ουρανός

Είμαστε απλοί άνθρωποι και θέλουμε να παραμείνουμε έτσι

Μηδενική ανοχή στον ναρκω-τουρισμό

Το πανό που «καλωσορίζει» τους τουρίστες με το που πατούν το πόδι τους στο νησί δηλώνει με έναν σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι το νησί δε γουστάρει ναρκωτικά και ότι μάλιστα το τοπίο είναι ήδη πανέμορφο που μπορείς να το βιώσεις και χωρίς αυτά. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του flashnews, η ιδέα για την καμπάνια ενάντια στο ναρκωτουρισμό ξεκίνησε από τους ίδιους τους κατοίκους και παραθεριστές με τη στήριξη και του δήμου. Όπως ανέφερε η δήμαρχος Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου:

«Κάτοικοι, παραθεριστές και δήμος, αντιδρούμε στο να γίνει το νησί προορισμός ναρκωτουρισμού. Υπάρχει πανό στο λιμάνι, αφίσες ενώ γίνεται και ενημέρωση των επισκεπτών. Η κρίση βοηθά στην έξαρση των ναρκωτικών, επειδή οι πολίτες είναι ευάλωτοι. Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε επειδή έχει αρχίσει να διαμορφώνεται γενικά η αντίληψη στον κόσμο και να περνάει αυτό είτε σε ιστότοπους είτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η Γαύδος είναι το νησί των απόλυτων ελευθεριών με ανοχή στα πάντα. Δεν είναι έτσι. Δεν είμαστε δεκτικοί και απόλυτα ανεκτικοί σε όλα.»

Με αυτόν τον τρόπο κάτοικοι και δήμος θέλουν να κάνουν κατανοητό ότι το νησί παραμένει όμορφο στη φυσική και αγνή ομορφιά του σε καμία όμως περίπτωση η αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει δεν πρέπει να συγχέεται με την ασυδοσία.

Best of internet