Quantcast
THE STREAM

Για την απο-ριζοσπαστικοποίηση των νέων μάχεται πλέον η κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα

Η αμήχανη στιγμή που οι κοινοτικές οδηγίες που υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχτηκαν για να αποτρέψουν τα μούλικα της χώρας να γίνουν ΣΥΡΙΖΑ


Γιώργος Τσαγκόζης · 2 Αυγούστου 2017

Στην υλοποίηση μιας απολύτως λογικής πολιτικής στρατηγικής έχει εμπλακεί, από ό,τι φαίνεται, το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Κυβέρνηση. Και όπου “πολιτική στρατηγική” εννοούμε την κοινοτική προσπάθεια για πρόληψη και εξάλειψη του φαινομένου της ριζοσπαστικοποίησης, όπου “ελληνική κυβέρνηση” εννοούμε τον σχηματισμό με κορμό τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς και όπου “απολύτως λογικής” εννοούμε το ακατάληπτο άσυλο φρενοβλαβών στο οποίο έχουμε τηλεμεταφερθεί εδώ και κάποιο καιρό στην νότια πλευρά της Βαλκανικής Χερσονήσου, αγαπητοί φίλοι.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο «Συνασπισμός —> Ριζοσπαστικής <--- Αριστεράς», προωθεί μέσω κονδυλίων της Ε.Ε. προγράμματα αθλητισμού για την από-ριζοσπαστικοποίηση των νέων. Όχι δεν είναι είδηση από «το κουλούρι». 'Eνα κόμμα που η λέξη «Ριζοσπαστική» αποτελούσε τον πυρήνα της διαφοράς του με τα άλλα, πιο οπορτουνιστικά (μπλιαχ), αριστερά κόμματα, παίρνει χρήματα από τους κύριους της συντηρητικής νομεκλατούρας της Ευρώπης, για να την εξαλείψει. Αρχικά τα «πήρε» για να εξαλείψει την λέξη από την πολίτικη, και την ονομασία του κόμματος και τώρα φαίνεται, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την να εξαφανίσει και από την χώρα μας. Από ό,τι φαίνεται, η Ευρωπαϊκή Ένωση, διαθέτει μεγάλα ποσά για έρευνες και προγράμματα κατά του «εξτρεμισμού» και της ριζοσπαστικοποίησης των νέων και φυσικά κάποιοι πρέπει να τα απορροφήσουν, κάνοντας υποτιθέμενες έρευνες και προγράμματα υπό την κρατική αιγίδα.

Αφού ο Αλέξης και η παρέα του κατάφεραν την ολική απο-ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρούν το πρόγραμμα τους και στην υπόλοιπη χώρα.

Τον Ιούνιο το «Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών» είχε κάνει διαγωνισμό για καταβολή προτάσεων για δράση η οποία είχε στόχο την:

 τη στήριξη έργων που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, διοργανώνονται από τοπικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών και εστιάζουν στην πρόληψη της περιθωριοποίησης και της ριζοσπαστικοποίησης, βοηθώντας ιδίως τους νέους που διατρέχουν κίνδυνο αποκλεισμού και ριζοσπαστικοποίησης να αποκτήσουν ταυτότητα και την αίσθηση του ανήκειν.

Όπως φανερώνει έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου, το πρόγραμμα βρήκε προτάσεις και προσφέρει μέχρι και 750.000 ευρώ σε περίπου 15 προγράμματα που θα χρησιμοποιούν τον αθλητισμό σαν μέσο «πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης» των νέων.

Ο φόβος για την ριζοσπαστικοποίηση των νέων στην Ελλάδα φυσικά δεν είναι κάτι νέο, άλλα με ένα κόμμα στα ηνία της χώρας που αυτοπροσδιορίζεται σαν «Ριζοσπαστικά Αριστερό» το παιδομάζωμα και οι αντί-ριζοσπαστικές αθλοπαιδιές είναι κάτι, το λιγότερο αντιφατικό.

Το 2016 μάλιστα είχε κυκλοφορήσει από το «Κέντρο Μελετών Ασφαλείας» που εποπτεύεται από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ένας οδηγός τσέπης για την ενημέρωση του κοινού για τον ριζοσπαστισμό και τις δράσεις που παίρνονται ενάντια του.

Δηλαδή κάποιοι πληρώνονται από την Ε.Ε και το ελληνικό κράτος, για την παραπάνω πυραμίδα..

Με βάση τα παραπάνω ενδέχεται το λαοφιλές κόμμα υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα να αρχίσει να διώκει τα ίδια του τα στελέχη για να μη ριζοσπαστικοποιήσουν [sic]. Ή εναλλακτικά να μετονομαστεί σε ΣΥ.Α. αφαιρώντας την τρομακτική λέξη από το αρκτικόλεξο του:

ή τώρα που το σκεφτόμαστε ίσως χρειαστούν μερικές αλλαγές ακόμα:

Κάπως έτσι δηλαδή:

 

Best of internet