Quantcast
THE STREAM

Ο Τραμπ απαγορεύει σε transgender άτομα να σκοτώνουν αθώους όπως ο υπόλοιπος στρατός των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω Twitter όπως συνηθίζει πως τα τρανς άτομα θα αποκλείονται πλέον από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ


THE NEWSROOM · 26 Ιουλίου 2017

O Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα (μέσω του Twitter του δηλαδή όπως συνηθίζει) την αντιστροφή μιας πολιτικής που είχε ξεκινήσει επί Mπάρακ Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα τρανς άτομα θα αποκλείονται από την απασχόληση από κάθε είδους πόστο στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ (Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία, Πεζοναύτες και Ακτοφυλακή), μετά από σχετική συζήτηση που είχε με τους στρατηγούς και τους ειδικούς σε στρατιωτικά θέμα που βρίσκονται στη διάθεσή του.

Όπως έγραψε ο ίδιος, η αιτία είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ πρέπει να είναι συγκεντρωμένες στην απόλυτη και αποφασιστική νίκη και το τεράστιο κόστος για ιατρικά και η “διαταραχή” που τα τρανς άτομα συνεπάγονται θα είναι μεγάλο βάρος για τις ΕΔ. Ο υπουργός Άμυνας και πρώην στρατηγός Τζέιμς Μάτις είχε επιβεβαιώσει πριν λίγες εβδομάδες πως το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση.

Το Πεντάγωνο φαίνεται να είχε ζητήσει δυο χρόνια διορία από τον πρόεδρο των ΗΠΑ για να σκεφτεί το ζήτημα, αλλά φαίνεται πως δεν τα πήρε. Ο Τραμπ τους έδωσε έξι μήνες για να αποφασίσουν αν τα ένστολα τρανς άτομα θα επηρέαζαν αρνητικά “την ετοιμότητα και τη φονικότητα” των αμερικάνικων ΕΔ.

Φυσικά ο αντίλογος είναι πως α) το κόστος λειτουργίας των άπειρων σωμάτων ασφαλείας των ΗΠΑ είναι ήδη κολοσσιαίο (πρόκειται για εκατοντάδες δις δολάρια το χρόνο) και είναι αρκετά αμφίβολο το πως θα επηρεαζόταν από τα όσα τρανς άτομα υπηρετήσουν και πως β) ήδη κάποια τρανς άτομα υπηρετούν ως ένστολοι χωρίς να αλλάζει κάτι για τον εξαιρετικά δραστήριο στρατό των ΗΠΑ.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η στροφή αυτή θα επηρεάσει τους ήδη ένστολους, ή αν θα στερήσει το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε βομβαρδισμούς κι άλλων χωρών μόνο από νέους υποψήφιους.

(πηγή)

Best of internet