Quantcast
THE STREAM

Σύλληψη ασθενή για καλλιέργεια θεραπευτικής κάνναβης στην Κέρκυρα

Ο Χρήστος Ριγανάς είναι γνωστός από την δράση του για την αποποινικοποίηση της θεραπευτικής χρήσης της κάνναβης


THE NEWSROOM · 26 Ιουλίου 2017

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που η κυβέρνηση, δια στόματος μάλιστα του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε την νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης, παρόλα αυτά ο ασθενής Χρήστος Ριγανάς συνελήφθη για άλλη μια φορά, στην Κέρκυρα όπου ζει, για καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης, .

Photo: Lifo

Ο παραλογισμός της ποινικοποίησης ενός φαρμάκου και τα αστυνομικής φύσης μέτρα εναντίον ασθενών που αντί της μαύρης αγοράς των ναρκωτικών επέλεξαν να καλλιεργούν μόνοι τους το φυτό ώστε να έχουν άμεση και προσιτή οικονομικά πρόσβαση στο φάρμακό τους είναι εκκωφαντικός…

Τονίζει το Cannabisnews και αναφέρει ότι:

 Oι κινήσεις συμπαράστασης στον Χρήστο Ριγανά που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συνελήφθη εχθές και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ τα φυτά που καλλιεργούσε ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, κατακλύζουν ήδη το ελληνικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης .

Η σύλληψη έγινε εχθές το μεσημέρι και τα φυτά-φάρμακα του Χρ. Ριγανά ξεριζώθηκαν με ευθύνη του Προϊσταμένου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Χρ. Ριγανάς στον συναγωνιστή και επίσης ασθενή κ. Σύρο. «Τόσο οι αστυνομικοί όσο και η αναπληρώτρια Εισαγγελέας που βρέθηκαν στο σημείο δε δέχονταν αρχικά να αναλάβουν την ευθύνη της καταστροφής του φαρμάκου μέσω του ξεριζώματος των δέντρων, τελικά την ευθύνη ανέλαβε ο Προϊστάμενος της Δίωξης», είπε ο Χρ. Ριγανάς ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναμένεται να δικαστεί σε λίγες ώρες.

Πηγή

Best of internet