Quantcast
THE STREAM

Χιπστερόμπατσοι με ποδηλατάκι ελέγχουν πλέον τη φάση στην Αθήνα

Εμπρός λοιπόν καλό μου ποδήλατο


THE NEWSROOM · 22 Ιουλίου 2017

Αν έχετε πάει πρόσφατα κάποια βόλτα γύρω από την Ακρόπολη, ή σε άλλους τουριστικούς και αρχαιολογικούς χώρους, τότε μάλλον θα έχετε παρατηρήσει κι εσείς μικρές ομαδούλες από από αστυνομικούς με ποδηλατάκια να κάνουν ράθυμα ορθοπεταλιές πάνω στον πεζόδρομο της Αεροπαγίτου και στα πλακόστρωτα του Πικιώνη.

Όλο αυτό που μοιάζει με όνειρο του Σταύρου Θεωδωράκη, είναι μια πραγματικότητα τα τελευταία δύο χρόνια,

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Όπως περιγράφει γλαφυρά το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Αν κυκλοφορείτε κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους ή αν επισκέπτεστε συχνά αξιοθέατα της πόλης, ίσως να έχετε δει τους αστυνομικούς, οι οποίοι αντί να κυκλοφορούν με περιπολικό ή μοτοσικλέτα, κινούνται με ποδήλατα, δημιουργώντας μία πολύ σύγχρονη εικόνα για την Ελληνική Αστυνομία. Με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας των επισκεπτών της χώρας, η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια ειδική δράση, που περιλαμβάνει αστυνομικούς, οι οποίοι κινούνται με ποδήλατα κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους μεγάλου ενδιαφέροντος.

Τα καθήκοντα των αστυνομικών με τα ποδήλατα έχουν να κάνουν με την προστασία των πολιτών και των τουριστών μέχρι τη βοήθεια με συμβουλές και κατευθύνσεις στους επισκέπτες της πόλης.

Όπως δηλώνει ο υπαρχιφύλακας Παναγιώτης Τσολάκης, αναλαμβάνουν περιστατικά «όπως κλοπές, κυρίως σε βάρος τουριστών, επαιτεία από γυναίκες, κυρίως χρησιμοποιώντας ανήλικα πάλι σε περιοχές όπου κινούνται τουρίστες, παράνομες ξεναγήσεις για τις οποίες δεχόμαστε σχεδόν καθημερινά καταγγελίες από νόμιμους ξεναγούς, καθώς και για παράπονα για παράνομες σταθμεύσεις σε πεζοδρόμους και σε πλατείες της περιοχής τα οποία δεχόμαστε από καταστηματάρχες της περιοχής. Η πιο συνηθισμένη ερώτηση έχει να κάνει, κυρίως, με τα μέρη τα οποία ψάχνουν να βρουν οι τουρίστες για να επισκεφθούν».

Best of internet