Quantcast
THE STREAM

Αποφυλακίζεται ο Ο. Τζ. Σίμπσον μετά από 9 χρόνια

Ο Σίμπσον είχε πρωταγωνιστήσει πριν από 20 χρόνια στην αμερικάνικη «δίκη του αιώνα»


THE NEWSROOM · 21 Ιουλίου 2017

O πάλαι ποτέ σταρ του αμερικάνικου φούτμπολ Ο. Τζ. Σίμπσον, που έγινε παγκοσμίως γνωστός γιατί πρωταγωνίστησε στην Αμερικάνικη «δίκη του αιώνα», αναμένεται να βγει από την φυλακή, μετά από εννέα χρόνια.

Ο Ο.Τζ. Σίμπσον θα αφεθεί ελεύθερος τον Οκτώβριο, καθώς η επιτροπή που εξέταζε το αίτημα του δέχτηκε να αποφυλακιστεί υπό όρους.

Ο 70χρονος Σίμπσον είχε κατηγορηθεί πριν από 20 χρόνια για την δολοφονία της πρωην συζύγου του και ενός φίλου της. Η δίκη πήρε παγκόσμια δημοσιότητα και μάλιστα ανέδειξε τον ρατσιστικό τρόπο που η δικαιοσύνη στην Αμερική έβλεπε τους έγχρωμους . Τελικά ο Σίμπσον αθωώθηκε.

To 2007 o Σίμπσον συνελήφθη και καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία.

Χτες ο 70χρονος εμφανίστηκε στα μέλη του συμβουλίου αποφυλάκισης της Πολιτείας της Νεβάδα μέσω βίντεο και άκουσε τα μέλη να αποφασίζουν ομόφωνα υπέρ της αποφυλάκισης του.

Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου, ο Σίμπσον τήρησε τους κανόνες της φυλακής κατά την διάρκεια της φυλάκισης του, δεν είχε άλλες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του και δεν αποτελεί κίνδυνο για τους πολίτες.

Η υπόθεση του Ο. Τζ. Σίμπσον, δεν έχει πάψει 20 χρόνια μετά να απασχολεί την κοινή γνώμη της Αμερικής. Το 2016 βγήκε η σειρά “American Crime Story”  που πραγματεύεται την δίκη του Ο.Τζ. ,την ίδια χρονιά βγήκε και το ντοκιμαντέρ για την πολυτάραχη ζωή του Σίμπσον με τίτλο “O.J Made in America” το οποίο μάλιστα κέρδισε και το  Όσκαρ για το καλύτερο ντοκιμαντέρ.

 

 

Best of internet