Quantcast
THE STREAM

Λέσβος: ΜΑΤ πετούν πέτρες στους πρόσφυγες που βρίσκονται σε εξέγερση

Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κέντρο κράτησης βρίσκεται σε αναταραχή


THE NEWSROOM · 18 Ιουλίου 2017

Για άλλη μια φορά σε κατάσταση εξέγερσης βρίσκεται το Κέντρο Κράτησης προσφύγων και μεταναστών της Μόριας στη Λέσβο. Οι λόγοι για τον ξεσηκωμό των προσφύγων είναι πως έχουν μείνει παγιδευμένοι στη Λέσβο (να σημειωθεί πως κάποιοι βρίσκονται εκεί από τις 20 Μαρτίου 2016), αλλά και γιατί κάποιοι έχουν απελαθεί στην Τουρκία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης. Η Μόρια έχει ακουστεί πολλές φορές για τις πολύ κακές συνθήκες διαβίωσης.

Οι πρόσφυγες έχουν βάλει φωτιές εντός κι εκτός του hot spot και μέσα σε κάδους και δεν αφήνουν κανέναν πλησιάσει, ούτε την Πυροσβεστική, η οποία βρίσκεται εκεί αλλά δε μπορεί να δράσει. Μεταξύ άλλων έχουν κινητοποιηθεί και δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ, ενώ φαίνεται να έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.

Πέτρες από τα ΜΑΤ

Με έναν αρκετά προβληματικό τρόπο φαίνεται να αντιμετωπίζει την κατάσταση η τοπική αστυνομία. Ένα βίντεο που ανέβασε στο twitter η Σουηδική ΜΚΟ United Rescue Aid δείχνει αστυνομικούς των ΜΑΤ να πετάνε πέτρες στους πρόσφυγες από ένα ύψωμα.

Ακούγεται μάλιστα ο ένας αστυνομικός να φωνάζει “ρίχτου!”. Είναι κάτι που μαθαίνεται στη σχολή αστυφυλάκων που δε γνωρίζει το κοινό.

(πηγές 1, 2)

Best of internet