Quantcast
THE STREAM

Σε 4 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του

Το ζευγάρι κατηγορείται πως δεν συμπεριέλαβε στη δήλωση πόθεν έσχες που έκανε το 2010 κατάθεση 1.311.000 ευρώ


THE NEWSROOM · 12 Ιουλίου 2017

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου. για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες»

Το ζευγάρι κατηγορείται πως δεν συμπεριέλαβε στη δήλωση πόθεν εσχες τη κατάθεση των 1.311.000 ευρώ της Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου αρνήθηκαν ότι είχαν δόλο να αποκρύψουν την πραγματική περιουσιακή τους κατάσταση.

Στην κατάθεσή του ο πρώην ελεγκτής του ΣΔΟΕ, Στυλιανός Παπαδάκης ανέφερε πως όλες οι κινήσεις του ζευγαριού από το 2000 μέχρι το 2010 που αφορούν την επίμαχη κατάθεση αποδεικνύουν ότι  υπήρξε μεθόδευση.

Την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας η οποία στην αγόρευσή της τόνισε:

Δεν αποδείχθηκε η πηγή των χρημάτων η οποία και αγνοείται. Ήταν σύζυγοι που συμβιώνουν, ουδείς λόγος υπήρχε να αποκρύψει η κυρία Κουράκου την ύπαρξη του trust από τον σύζυγο της. Εφόσον προέρχονταν από τον πρώην σύζυγο γιατί να μην γνωρίζει την ύπαρξη αυτή του ποσού ο πρώτος κατηγορούμενος. Αυτός που μεσολάβησε για κατάθεση ήταν φίλος του δεύτερου κατηγορούμενου. Δεν ήξεραν ότι έπρεπε να το δηλώσουν. Οποιοδήποτε πολίτης θα ρωτούσε εκατό φορές νομικούς για το εάν έπρεπε να το δηλώσει. Να κηρυχθούν ένοχοι αμφότεροι οι κατηγορούμενοι

Το δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων του ζευγαριού και συγκεκριμένα της επικαρπία του σπιτιού της Κηφισιάς που ανήκει στο γιο του ζευγαριού.

[Το Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων καταδίκασε τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκ…

Posted by Dimitris Xristodoulou on Mittwoch, 12. Juli 2017

 

Πηγή

Best of internet