Quantcast
THE STREAM

Δυο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατηγορούνται για συμμετοχή σε συμμορία μπράβων

H συμμορία εξαρθρώθηκε μετά από καταγγελία που έκαναν στην αστυνομία μετανάστες από τη Συρία


THE NEWSROOM · 12 Ιουλίου 2017

Φωτογραφία εξωφύλλου: Eurokinissi

Δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αντιμετωπίζουν κατηγορίας για συμμετοχή σε συμμορία προστασίας και εκβιασμών, η οποία εξαρθρώθηκε την Πέμπτη που μας πέρασε (6/7) από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, ο ένας φαίνεται πως συμμετείχε στον ξυλοδαρμό ενός οδηγού τουριστικού πούλμαν επειδή το ζήτησε ανταγωνιστικό πρακτορείο, ενώ ο άλλος φαίνεται να έβαλε εμπρηστικό μηχανισμό σε μπαρ της Δυτικής Αττικής σαν απάντηση στην απόλυση συγκεκριμένου ατόμου.

Οι δυο αστυνομικοί φαίνεται να εντάσσονται σε μια μεγάλη ομάδα, καθώς η αστυνομία συνέλαβε 19 άτομα (έλληνες υπήκοοι οι πιο πολύ, ενώ πιάστηκαν ακόμη 2 Αλβανοί και ένας Ουκρανός) και ψάχνει άλλους 11. Η συμμορία αποτελούνταν από δύο αυτόνομες ομάδες μπράβων που δρούσαν από κοινού.

Η δραστηριότητά τους ήταν ο εκβιασμός καταστημάτων της Αττικής για «προστασία». Κάτω από τον έλεγχο τους βρίσκονταν 61 καταστήματα στις περιοχές του κέντρου, των Βορείων και των Νοτίων προαστίων.

Το κουμάντο ανήκε σε δυο  δύο Έλληνες, 59 και 51 ετών, οι οποίοι δεν είναι άγνωστοι στην αστυνομία για παρόμοιες πράξεις. Πέρα από προστασία, η συμμορία πραγματοποιούσε επί πληρωμή συμβόλαια ξυλοδαρμών, προστασία προσώπων και “πόρτα” σε γήπεδα και συναυλίες.

Η αποκάλυψη για τη δράση της συμμορίας ξεκίνησε δύο χρόνια πριν, όταν τρεις Σύροι μετανάστες έκαναν καταγγελία στην αστυνομία. Οι Σύροι δούλευαν σε χαρτοπαικτική λέσχη στο κέντρο και ξυλοκοπήθηκαν από μπράβους επειδή ο εργοδότης τους αποφάσισε ότι αυτοί έκλεψαν ένα μεγάλο κομμάτι των εισπράξεων, που φυλάσσονταν σε ειδικό διαμέρισμα.

(πηγή)

 

Best of internet