Quantcast
THE STREAM

Ουρές κάνουν στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης για να προσκυνήσουν τον τάφο του Γέροντα Παΐσιου

Πολύ δυνατή προσκυνηματική χρονιά η φετινή, με μεγάλα ονόματα από Ελλάδα και εξωτερικό


THE NEWSROOM · 12 Ιουλίου 2017

Βρισκόμαστε στο μεσαίωνα καταμεσής του καλοκαιριού του 2017, οπότε όπως είναι λογικό, οι ουρές στο Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης είναι μεγάλες και εκεί στοιχίζονται όλοι όσοι θέλουν διακαώς να προσκυνήσουν τον τάφο του «Αγίου Παΐσιου». Χιλιάδες πιστοί προσέρχονται για να προσκυνήσουν και «να λάβουν τη χάρη του Αγίου», η φήμη του οποίου έχει εξαπλωθεί σε όλο τον ελληνορθόδοξο κυβερνοχώρο.

Σήμερα, 12 Ιουλίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Γέροντα, ο οποίος ανακηρύχθηκε άγιος πριν από τρία χρόνια με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το Ησυχαστήριο, στο οποίο πέθανε ο Παΐσιος στις 12 Ιουλίου 1994, έχει κατακλυστεί από κόσμο καθώς από χτες έχει ξεκινήσει Αγρυπνία στην οποία έκαναν ατέντ πολλοί Μητροπολίτες.

Πλήθος πιστών από διάφορα σημεία της επικράτειας έχουν καταφτάσει με την ουρά που περιμένει να προσκυνήσει στον τάφο του Αγίου θα είναι πολλών μέτρων.

Μετά την προσέλευση της Αγίας Ελένης από τη Βενετία, τώρα έχουμε και την διοργάνωση του προσκυνήματος του Παΐσιου σε αυτό που προβλέπεται να είναι μια πολύ δυνατή προσκυνητική χρονιά, με μεγάλα ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Φωτογραφίες: Life-events.gr

Best of internet