Quantcast
THE STREAM

«Τρέχανε ή δε προλαβαίναν να τρέξουν» έξω από τα γραφεία της ΧΑ, λέει σε βίντεο ο Μιχαλολιάκος

Νέα στοιχεία παρουσιάστηκαν στη δίκη και δημοσιεύτηκαν από την Εφημερίδα Συντακτών


Συνεχίζεται για 74η εβδομάδα η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ για άλλη μια φορά τα όσα ισχυρίζεται η Χρυσή Αυγή προς υπεράσπιση εαυτού αποδεικνύονται ψευδή. Συγκεκριμένα, η τριήμερη κατάθεση του συντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών Γιάννη Μπασκάκη είναι καταπέλτης για τα όσα ισχυρίζονται τα μέλη του κόμματος.

Όπως υποστήριζε η Χρυσή Αυγή, «ο Μπασκάκης ανέφερε ψευδώς ότι ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής σε ομιλία του το 2012 στο ξενοδοχείο Crystal είχε αναφέρει ότι “όποιος περνάει έξω από τα γραφεία μας ή τρέχει ή δεν προλαβαίνει να τρέξει”. Τέτοια δήλωση δεν έχει γίνει ποτέ από τον Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο!».

Για κακή τους τύχη, βέβαια, όχι μόνο ο Μπασκάκης θυμόταν πολύ καλά τα λεγόμενα του Μιχαλολιάκου, αλλά υπάρχει και αντίστοιχο βίντεο από εκείνη την ομιλία του Μιχαλολιάκου, στην οποία, όχι μόνο αναφέρει ότι, όχι μόνο, οι αντίπαλοι της οργάνωσης «τρέχουνε ή δεν προλαβαίνουν να τρέξουν» έξω από τα γραφεία της, αλλά και ότι «οι δικοί μας είχαν κοπανήσει κάποιους Συριζαίους» και συνεπώς το βίντεο εκθέτει τους ισχυρισμούς της ΧΑ.

Η αναφορά του Νίκου Μιχαλολιάκου αφορά στα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Σολωμού, τα οπόια και μεταφέρθηκαν εκεί το 1999. Όπως διαβάζουμε εδώ, στις 16 Νοεμβρίου του 2002 κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου το τάγμα εφόδου ενεδρεύει κάτω από τα γραφεία του και επιτίθεται στην διασταύρωση της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και Σολωμού στον Πάρη Χρυσό που κερδίζει δύο μαχαιριές στο πόδι και στην Χρυσάνθη Τσιμπίδου που ξυλοκοπείται άγρια.

Στις 20/10/05 οι χρυσαυγίτες πυροβολούν από τα γραφεία τους στην Σολωμού και τραυματίζουν δύο αντιφασίστες διαδηλωτές, ενώ μια μέρα νωρίτερα ο χρυσαυγίτης Ρουμελιώτης μαχαιρώνει δύο αδέλφια στο Μοναστηράκι. Κάτω από την πίεση, η αστυνομία αναγκάζεται να κάνει για πρώτη φορά έρευνα στα γραφεία τους. Ακολουθούν νέα συλλαλητήρια και ο Μιχαλολιάκος αναγκάζεται να «αναστείλει» τη λειτουργία της Χ.Α το Δεκέμβρη του 2005. Τα γραφεία κλείνουν. Η Χ.Α θα συνεχίσει μέσα από την Πατριωτική Συμμαχία, μέχρι να ξανανοίξει το «μαγαζί» το Μάρτιο του 2007.

Πηγή: ΕΦΣΥΝ, Jailgoldendawn

Best of internet