Quantcast
THE STREAM

Σε ξεπούλημα αξίας 6 δισεκατομμυρίων ευρώ στοχεύει το ΤΑΙΠΕΔ για την επόμενη διετία

Πρόκειται για μεγάλες ποσότητες ανάπτυξης και επενδύσεων


THE NEWSROOM · 6 Ιουλίου 2017

Αποκρατικοποιήσεις αξίας 6 δισεκατομμυρίων ευρώ στοχεύει να κάνει μέσα στην επόμενη διετία το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το Reuters, όπου αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, ακίνητα αλλά και ποσοστό του ΟΤΕ θα πάρουν τον τελικό δρόμο της ιδιωτικοποίησης.

Όπως ανέφερε η νέα πρόεδρός του ΤΑΙΠΕΔ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου σε ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους. Έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ αναμένει για φέτος το ΤΑΙΠΕΔ, ο στόχος των εσόδων για το 2017 ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ, ενώ για το 2018 αναμένονται ακόμη 3,5 δισ. ευρώ από την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Όπως σημείωσε, η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, αξίας 1,23 δισ. ευρώ (ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο), ως εγγραφή εσόδων-εισροών για το ΤΑΙΠΕΔ, μεταφέρθηκε στη φετινή χρονιά.

Τα έσοδα που αναμένονται για το 2017 θα προέλθουν από το οικονομικό κλείσιμο της αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΔΕΣΦΑ, της Αφάντου και την καταβολή της 1ης δόσης του τιμήματος του Ελληνικού. Mάλιστα, όσον αφορά το Ελληνικό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το «οικονομικό κλείσιμο» της υπόθεσης θα έχει συντελεστεί έως τον Δεκέμβριο του 2017.

Το 2018 τα έσοδα τοποθετούνται σε περίπου 4 δισ. ευρώ, ώστε να εκπληρωθεί ο στόχος για συνολικά έσοδα, ύψους 6 δισ. ευρώ, κατά την τριετία 2016-2018.

Μεταξύ των ιδιωτικοποιήσεων που αναμένεται να λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα, η κα Τσιτσογιαννοπούλου προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία και στην πώληση του εναπομείναντος ποσοστού του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ (5%). Τέλος, κάνοντας ειδική μνεία στην Εγνατία Οδό, εκτίμησε ότι η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών θα ξεκινήσει εντός του έτους.

 

Πηγή: Reuters

Best of internet