Quantcast
THE STREAM

Καταιγιστικές οι καταθέσεις μαρτύρων στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

Στοιχεία που ολοκληρώνουν την εικόνα της ναζιστικής οργάνωσης με σκοπό να επιτελεί εγκλήματα καταθέτουν αδιάκοπα οι μάρτυρες κατηγορίας


THE NEWSROOM · 4 Ιουλίου 2017

Φωτογραφίες EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνεχίζεται ακάθεκτη η διαδικασία της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή περισσότερο από δύο χρόνια μετά την εκκίνηση της. Μετά από μια σειρά μαρτύρων, σήμερα ήταν η σειρά του δημοσιογράφου της «Εφημερίδας των Συντακτών» Γιάννη Μπασκάκη να καταθέσει.

O  Γιάννης Μπασκάκης κατέθεσε ως ερευνητής δημοσιογράφος ο οποίος έχει συνομιλήσει και με τα θύματά της. Στάθηκε ιδιαίτερα πάνω στον ναζιστικό χαρακτήρα με καθαρά παραστρατιωτική δόμη που έχει η Χρυσή Αυγή, παρότι προσπαθεί να τον αρνηθεί.

Όπως ανέφερε:

 

«Στρέφονται κατά όσων θεωρούν ότι είναι “υπάνθρωποι”, είναι υπέρ της φυσικής εξόντωσης όσων δεν είχαν την επιλογή να γεννηθούν όπως γεννήθηκαν, θέλουν την καθαρότητα της φυλής»

H προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να κρύψει τον εθνικοσοσιαλιστικό της χαρακτήρα αφότου ξεκίνησε η δίκη είναι καταγεγραμμένη καλά. Υπάρχει βίντεο με τον βουλευτή της Χ.Α. Δημήτρης Κουκούτσης στο οποίο εξηγεί στην Τοπική Οργάνωση Σπάρτης ότι πρέπει «να κρατάνε μέσα τους τον εθνικοσοσιαλισμό» και «να μη δείχνουν τόσο συχνά τα μπράτσα τους» γιατί η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Χρυσή Αυγή έχει επανειλημμένα δείξει τις εθνικοσοσιαλιστικές τις ρίζες. Είτε πρόκειται για τη ναζιστική συναυλία στο Περιστέρι στην οποία τραγουδούσαν τον ύμνο της Γερμανίας, είτε σε ότι αφορά τα τάγματα εφόδου, αναπόσπαστο κομμάτι της οργάνωσης τα οποία είναι εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα των Γερμανών ναζί, είτε στα συνθήματά τους που είναι απευθείας μετάφραση από τα γερμανικά.

Συνηγορεί σε αυτό και η περίπτωση του πρώην υπαρχηγού της Χ.Α. (γνωστού ως «Περίανδρου») ο οποίος είχε κάνει φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας:

 «υπάρχει πρόσφατη συνομιλία του “Περίανδρου” που λέει ότι αν ανοίξει το στόμα του, θα καταδικαστεί (σ.σ. για την επίθεση στον Κουσουρή) ο Μιχαλολιάκος ως ηθικός αυτουργός και ο Παναγιώταρος ως φυσικός. Επίσης ο “Περίανδρος” σε ομιλία του στη Λάρισα έχει πει ότι ο Μιχαλολιάκος τούς έστελνε να κάνουν κακουργήματα (…) Και εγκαλεί τη Χ.Α. ότι αρνείται την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία της και “αδειάζει” τα στελέχη της, όπως τον Ρουπακιά».

Τεκμηριώθηκε επίσης ενώπιον του δικαστηρίου η εμμονή της Χρυσής Αυγής να έχει παρουσία “στο δρόμο”, δηλαδή να ασκεί βία σε όσους της εναντιώνονται. Η εμμονή αυτή έρχεται ιεραρχικά μετά από εντολή της ηγεσίας, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των στελεχών:

«Ένας μεγάλος στόχος της ήταν να μπει στο Κοινοβούλιο. Το έχει πει ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος “Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε” και ο Κασιδιάρης “Όταν μπούμε στη Βουλή θα την κάνουμε Άγιο Παντελεήμονα”, “Εμάς δεν μας αρέσουν τα βουλευτιλίκια αλλά απολαμβάνουμε κάποια προνόμια, οπλοφορία, μη-αυτόφωρη δίωξη” »

O μάρτυρας το τόνισε ξανά με άλλες δηλώσεις:

«σε ομιλία του στο ξενοδοχείο Crystal το 2012 ο Μιχαλολιάκος λέει ότι “όποιος περνάει έξω από τα γραφεία μας ή τρέχει ή δεν προλαβαίνει να τρέξει”. Αυτό είναι μια κεντρική γενική εντολή. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να γίνουν οι επιθέσεις, π.χ. ενάντια στον Αντίοχο στην Πάτρα που περνούσε κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης, ή πρόσφατα ενάντια στον φοιτητή στα γραφεία της Χ.Α. στη Μεσογείων. Ο Χρήστος Ζέρβας δεν χρειαζόταν εξειδικευμένη εντολή για να χτυπήσει τον Λάζαρη»

Είναι αντιληπτό πως αυτά τα δύο χρόνια έχουν παρουσιαστεί στο δικαστήριο συντριπτικά στοιχεία κατά της Χ.Α. Επιφυλασσόμαστε όμως μέχρι να δούμε τη δίκη να καταλήγει.

(πηγή)

 

Best of internet