Quantcast
THE STREAM

Αλλαγή της μορφής των κινητοποιήσεων απο την ΠΟΕ-ΟΤΑ, μαζεύονται από σήμερα τα σκουπίδια

Η απόκομιδή των συσσωρευμένων απορριμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα θα διαρκέσει μέχρι και τρεις μέρες


THE NEWSROOM · 29 Ιουνίου 2017

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι καθαριότητας των δήμων κατέληξαν να προχωρήσουν στην αναστολή των κινητοποιήσεων, μετά από 11 ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ – ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Η μια πρόταση έκανε λόγο για μετάθεση των κινητοποιήσεων αργότερα και η απόφαση για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και άλλης μορφής κινητοποιήσεων, ύστερα από συζητήσεις με τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα, να ληφθεί από το Γενικό Συμβούλιο.

Την πρόταση αυτή στήριξαν η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (παράταξη στην οποία μετέχει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας) με 3 ψήφους και η ΔΑΚΕ (στηρίζεται από συνδικαλιστές της ΝΔ) με 2 ψήφους.

Η δεύτερη πρόταση ετέθη από τη ΔΑΣ-ΟΤΑ (στηρίζεται από το ΚΚΕ) που έχει τρεις έδρες και πρότεινε να μην σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και παράλληλα σε όλη τη χώρα να γίνουν συνελεύσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η τρίτη πρόταση, επίσης για συνέχιση κινητοποιήσεων, ετέθη από την παράταξη ΜΕΤΑ-ΟΤΑ (στηρίζεται από Λαϊκή Ενότητα-ΛΑΕ) που έχει τρεις έδρες. Αυτή η πρόταση έκανε λόγο για 24ωρη απεργία και αποχή από τις εργασίες καθαριοτητας για το Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια συνελεύσεις και απόφαση από το Γενικό Συμβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet