Quantcast
THE STREAM

270.000 ευρώ το χρόνο αποκαλύφθηκε ότι είναι ο μισθός της διευθύνουσας συμβούλου του νέου ΤΑΙΠΕΔ

H Oυρανία Αικατερινάρη είναι μάλιστα κόρη της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη


THE NEWSROOM · 29 Ιουνίου 2017

Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή στη συζήτηση σχετικά τη λειτουργία του νέου Yπερταμείου, δηλαδή την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και περιουσίας του Δημοσίου αλλά και τους μισθούς του προέδρου και της Διευθύνουσας Συμβούλου της επιχείρησης.

H αντιπολίτευση σχολίασε έντονα το ότι οι δανειστές θα έχουν τον πρώτο λόγο πάνω στη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Ο κ. Τσακαλώτος δέχτηκε ότι υπήρξε μερικός συμβιβασμός λόγω της πίεσης των δανειστών αλλά απάντησε πως το καινούριο ταμείο θα διαφέρει από το ΤΑΙΠΕΔ γιατί θα δημιουργεί και επενδυτική και περιφερειακή πολιτική, ενώ για τα 99 χρόνια σχολίασε ότι “όλοι ξέρουν” (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) πως αυτές οι επιχειρήσεις δε διαρκούν πάνω από 50 χρόνια.

Η μέγιστη ένταση δημιουργήθηκε όταν η ΝΔ και η ΔΗΣΥ επικεντρώθηκαν στο ύψος των απολαβών του προέδρου και της Διευθύνουσας Συμβούλου. Ο Γιάννης Κουτσούκος σχολίασε ότι «ήρθατε να ξεπουλήσετε και χρυσοπληρώνεστε» και ο Χρήστος Σταϊκούρας κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο ότι συμφώνησε να αυξηθεί η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις 270.000 ευρώ μετά από σχετική εισήγηση.

Μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του νέου ταμείου Γιώργος Διαμαντόπουλος αποκάλυψε ότι η αμοιβή του είναι 75.000 ευρώ, συν έξοδα παραστάσεων και η Ουρανία Αικατερινάρη είπε ότι η αμοιβή της σαν διευθύνουσα σύμβουλος θα είναι 270.000 ευρώ, αντίστοιχη με εκείνη του ΤΧΣ.

Το γεγονός πήρε ένα ακόμη εντονότερο χρώμα καθώς η Ράνια Αικατερινάρη είναι κόρη της άλλοτε βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ (και της ΔΗΜΑΡ) Ασημίνας Ξηροτύρη. Eνδιαφέρουσες οι προτεραιότητες πάντως της κυβέρνησης να εγκρίνει τα συγκεκριμένα μισθολόγια. Αν και μετά την έγκριση του 751 ευρώ βασικού μισθού όπως είχε υποσχεθεί, μπορεί να δώσει κάτι και στα ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, ανάμεσα στις εταιρείες που εντάσσονται σε αυτό θα είναι οι: ΔΕΗ, ΕΥΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΟΑΣΑ, Ολυμπιακό Στάδιο, ΕΛΒΟ, ΕΛΤΑ, ένα ποσοστό του Διεθνή Αερολιμένα, ΕΤΒΑ, Διώρυγα Κορίνθου και ΔΕΘ.

(πηγή)

 

 

Best of internet