Quantcast
THE STREAM

Βενεζουέλα: Ελικόπτερο της αστυνομίας επιτέθηκε με χειροβομβίδες στο Ανώτατο Δικαστήριο

Ο Μαδούρο κάνει λόγο για επίθεση από τρομοκράτες που επιχειρούν πραξικόπημα


THE NEWSROOM · 28 Ιουνίου 2017

Συνεχίζονται οι εντάσεις και οι συγκρούσεις στη Βενεζουέλα, με τελευταία μια επίθεση από μια φραξιά της αστυνομίας, όπου με ελικότερο επιτέθηκε πετώντας χειροβομβίδες στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Καράκας. Επίθεση δέχτηκε και το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας από ελικόπτερο της αστυνομίας.

Ο πρόεδρος της χώρας, Νικόλας Μαδούρο, κάνει λόγο για επίθεση από «τρομοκράτες» που επιχειρούν πραξικόπημα. Σε βίντεο που «κυκλοφορεί» στα social media, φαίνεται ένα ελικόπτερο να πετά πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια, ενώ ακούγονται και ήχοι πυροβολισμών, σύμφωνα με το CNN.

Οι Αρχές της Βενεζουέλας ερευνούν την περιοχή γύρω από το Ανώτατο Δικαστήριο στο Καράκας την Τρίτη, αμέσως μετά την επίθεση του αστυνομικού ελικοπτέρου που πέταξε χειροβομβίδες στα κεντρικά δικαστικά κτίρια, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Φωτογραφία: Miguel Gutierrez/European Pressphoto Agency

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters, απ’ το ελικόπτερο της αστυνομίας ερρίφθησαν τέσσερις χειροβομβίδες στο κτίριο του δικαστηρίου την ώρα που μέσα σε αυτό συνεδρίαζαν δικαστές, ενώ γίνεται ακόμη αναφορά και για 15 πυροβολισμούς στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση. Από την διπλή επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, σύμφωνα τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα αναφορές.

Το ελικόπτερο φέρεται να είχε πιλότο έναν αστυνομικό, ο οποίος στη συνέχεια εξέδωσε δήλωση που καταγγέλλει την “εγκληματική κυβέρνηση”.

Ο Oscar Pérez, ο φερόμενος ως πιλότος του ελικοπτέρου, διαβάζει σε ένα βίντεο μια δήλωση εναντίον της κυβέρνησης. Φωτογραφία: @OscarPerezGV/Instagram/Reuters

Πηγή: ΝΥΤ, Τhe Guardian

Best of internet