Quantcast
THE STREAM

Εργασία σε πανεπιστημιακή σχολή έγινε το ΒΙΟΑΕΡΙΟ του Σάκη Ρουβά στην Καρδίτσα

Πράγματα που δεν θα έβγαζαν νόημα το 1992


THE NEWSROOM · 27 Ιουνίου 2017

Εμμέσως αντικείμενο του μαθήματος μέσω εργασίας έγινε ο Σάκης Ρουβάς στο πανεπιστήμιο. Πιο συγκεκριμένα, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ) εξετάστηκε το επενδυτικό σχέδιο που παρουσίασε πρόσφατα στην Καρδίτσα.

Ο τίτλος της εργασίας που τέθηκε στους φοιτητές ήταν ο εξής:

“Σε έκταση 37 στρεμμάτων, στον Άγιο Βησσάριο Καρδίτσας, θα υλοποιηθεί από έναν γνωστό σας (Σ.Ρ) μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής βιοαερίου, από απόβλητα βιομηχανικού σφαγείου  και παραγωγής ενέργειας που θα χρησιμοποιείται για την ενεργειακή αυτάρκεια θερμοκηπίων που θα θερμαίνονται με την ενέργεια που θα παράγει η μονάδα βιοαερίου. Να αναπτύξετε το όλο θέμα”

Υποθέτουμε πως ο καθηγητής προσπάθησε έτσι να τραβήξει το ενδιαφέρον των φοιτητών στο ό,τι και να λέμε κάπως πεζό ζήτημα του βιοαερίου. Πέτυχε πάντως, καθώς όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του capital.gr κάποιοι από τους φοιτητές ήρθαν σε επικοινωνία με το Σάκη στα social media για να τον ρωτήσουν περισσότερα πράγματα για το βιοαέριο και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας από αυτά που ήταν ήδη γνωστά.

Ο ίδιος ο Σάκης Ρουβάς έχει ιδρύσει ανώνυμη εταιρεία σε ένα κλάδο που ίσως δε θα περίμενε κάποιος από ένα τραγουδιστή: Η εταιρεία SK Κτηνοτροφική θα ασχολείται με θερμοκήπια, βιολογικά προϊόντα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως βιομάζα και βιοαέριο. Επίσης παρότι δεν είναι μέλος στο τριμελές ΔΣ της εταιρείας, ασχολείται ενεργά με την προώθησή της δραστηριότητάς της.

Το δε βιοαέριο είναι μια σχετικά πρόσφατη και ενδιαφέρουσα ΑΠΕ, πολύ χρήσιμη για την κτηνοτροφία. Κι’αυτό γιατί ταυτόχρονα παράγει ενέργεια, γλιτώνει το κόστος της διαχείρισης αποβλήτων και έχει θετική επίδραση στην προστασία του περιβάλλοντος.

(πηγή)

 

Best of internet