Quantcast
THE STREAM

Μετά τις Σέρρες με φίδια κατακλύζεται και το κέντρο της Λάρισας

Oι αρχές δεν είναι και πολύ σίγουρες γιατί συμβαίνει η επιδρομή των ερπετών


THE NEWSROOM · 24 Ιουνίου 2017

Mετά τη θρυλική εισβολή στας Σέρρας, ήρθε η ώρα της Λάρισας να γεμίσει φίδια σύμφωνα με τοπικό μέσο. Εδώ και βδομάδες έχει παρατηρηθεί δραματική αύξηση του αριθμού των ερπετών στο κέντρο της Λάρισας, με την αύξηση να σχολιάζεται μέχρι και με θεωρίες συνωμοσίας στα social media της περιοχής.

Το φαινόμενο έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου της πόλης Γιώργος Ζαούτσος έκανε δηλώσεις για την αύξηση του αριθμού των φιδιών. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ζαούτσου:

«Δεν είμαι ειδικός, αλλά ο πληθυσμός των φιδιών, αυξήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν. Έτσι κι αλλιώς, στο κέντρο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δεν υπάρχουν χόρτα.

Οι πολλές και συνεχείς βροχές ευθύνονται και για τη μεγαλύτερη βλάστηση που υπάρχει φέτος. Οργανωμένοι και ανοργάνωτοι χώροι που ανήκουν στο δήμο, καθαρίζονται συνεχώς και με πρόγραμμα. Υπάρχουν υπάλληλοι αποκλειστικά γι αυτή τη δουλειά, από δύο ή τρεις σε κάθε δημοτική κοινότητα, (1, 2η, 3η, 4η, Τερψιθέα, Ελευθεραί, Κουτσόχερο, Γιάννουλη, Φαλάνη, Κοιλάδα, Μάνδρα, Ραχουλα, Αμυγδαλέα, Λουτρό.

Το πρόβλημα είναι με τα ακαθάριστα εγκαταλελειμμένα κλειστά σπίτια και οικόπεδα, οι ιδιοκτήτες των οποίων, αν και τους έχουν γίνει συστάσεις, δεν τα καθαρίζουν. Εκεί, υπάρχουν ποντίκια, οπότε εμφανίζονται και φίδια. Από τον δήμο γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν…»

Ελπίζουμε οι λαρισαίοι να διαχειστούν την επιδημία χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουν στις ικανότητες του διαβόητου φιδοκυνηγού.

(πηγή)

Best of internet