Quantcast
THE STREAM

Στην Τουρκία θα σταματήσει να διδάσκεται η θεωρία της εξέλιξης των ειδών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Η Τουρκία οδεύει σιγά σιγά προς τα πίσω


THE NEWSROOM · 23 Ιουνίου 2017

Η θεωρία της εξέλιξης δεν θα διδάσκεται πλέον στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Τουρκίας, καθώς η κυβέρνηση περιέγραψε την θεωρία ως «αμφιλεγόμενο θέμα».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προσωπικά εγκρίνει την αλλαγή, η  οποία θα είναι μέρος του νέου προγράμματος μαθημάτων που θα δημοσιευτεί αργότερα αυτό το μήνα.

Ο υπουργός παιδείας της Τουρκίας, Αλπασλάν Ντουρμούς είπε, ότι το κεφάλαιο του Δαρβινισμού θα κοπεί από τις τάξεις της βιολογίας από το 2019. Συμπλήρωσε ότι το μάθημα έχει απλά απλοποιηθεί και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μορφώσει τα παιδιά με τις «τοπικές και εθνικές αρχές».

Αντιδράσεις υπάρχουν από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι ακαδημαϊκοί τονίζουν ότι η μόνη άλλη χώρα που έχει «εκδιώξει» την θεωρία της εξέλιξης από τα σχολεία της είναι η Σαουδική Αραβία».

Οι νέες αλλαγές στην εκπαίδευση θα περιλαμβάνουν λιγότερες εργασίες για το σπίτι και λιγότερη προσήλωση στην ζωή του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης του Ερντογάν είναι μέρος της εσωτερικής μάχης που γίνεται στην Τουρκία μεταξύ των δεξιών θρησκευτικών ομάδων που εκπροσωπεί ο Ερντογάν και των Κεμαλιστών, οπαδών του κοσμικού κράτους.

πηγή 

 

 

 

Best of internet